easter in art
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Arts in Cinema: Easter in Art

Het verhaal van Christus's dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belan…

Mehr lesen

Het verhaal van Christus's dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals vermeld in de Evangeliën, maar evenzeer in het werk van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis. Van triomfantelijk tot woest, van etherisch tot tactiel, richten enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving zich op dit cruciale moment. Deze prachtig vervaardigde film verkent het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd in de kunst, vanaf de vroege christenen tot op de dag van vandaag. Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars - waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen - het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities, bevlogen kunstenaars en de vier grootste componisten aller tijden. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Weniger anzeigen

Preise

  • Regulär10,50 €

Hotspot