Nieuwe ondernemer: You Are A Gift

| Rudi Hofman

In Zutphen zijn er de laatste tijd veel nieuwe winkels en horecazaken bijgekomen, van conceptstore tot kledingbieb, van lunchcafé tot fotozaak. Zo worden onze winkelstraten nog leuker! Onderaan dit artikel vind je een overzicht van nieuwe en verhuisde winkels in Zutphen. Maar eerst: een leuk interview met Rosandra de Boer. Eigenaresse van een van de nieuwkomers: You Are A Gift. 

Rosandra wil met haar cadeauwinkel in Frankensteeg mensen blijer maken

In de smalle Frankensteeg schijnt sinds enkele maanden in figuurlijke zin een helder licht. Verantwoordelijk hiervoor is Rosandra de Boer. Met haar originele, duurzame cadeaus voor lichaam en geest en heerlijke koffie en smoothies heeft de onderneemster al de harten van veel klanten weten te veroveren.

Haar winkel heet You Are A Gift en deze boodschap probeert de 33-jarige Rosandra op alle mogelijke manieren uit te dragen: “Ik wil mensen een hart onder de riem steken en de liefdevolle aandacht geven die ze verdienen. Aan de bar en koffietafel heb ik al veel mooie gesprekken mogen voeren. Diverse klanten komen ook speciaal terug voor mijn koffie en smoothies.”

Amsterdam

Eind november 2020 werkte Rosandra nog als Human Resource Manager voor het AMC in Amsterdam, waarbij ze een dag per week naar de hoofdstad op en neer reisde en de rest vanuit huis werkte. “Met mijn vriend Ruben woonde ik toen tijdelijk in de Bed and Breakfast van mijn schoonouders in Eerbeek.”

In zekere zin plantte Rosandra het zaadje om iets met liefdevolle en betekenisvolle producten te gaan doen al jaren geleden in Amsterdam, waar zij destijds woonde en werkte. “Mijn oorspronkelijke idee was om een webshop te beginnen met geschenkensets in het hogere segment, met dezelfde missie die ik nu wil uitdragen. Geheel onverwachts is het een fysieke winkel geworden met producten die qua prijzen meer gangbaar zijn.”

 

Roots

De liefde bracht Rosandra vanuit de Randstad terug naar het oosten van het land. Hier liggen haar roots. Zij is geboren in Apeldoorn en heeft daar, net als in Eerbeek, jarenlang gewoond. Momenteel woont zij met haar vriend tijdelijk boven de winkel in Zutphen. In de loop van volgend jaar hoopt het stel een nieuwe woning in Brummen te betrekken. Ruben stuurde Rosandra dit voorjaar een link door van Funda in Business van het huurpand aan de Frankensteeg. “We zijn gaan kijken en ik was direct gecharmeerd van het pandje, omdat het zoveel karakter heeft. Drie weken later waren we druk aan het verbouwen en eind juli ben ik opengegaan. Vanaf het begin liep het heel goed. Mijn winkel is met heel veel enthousiasme ontvangen.”

Rosandra noemt de Frankensteeg een ‘mooi, authentiek straatje met een grote variatie aan ondernemers’. Zij is onder de indruk van de grote hoeveelheid historische panden in Zutphen en omschrijft de inwoners als ‘heel toegankelijk en open’.

Licht brengen

De cadeauwinkel met gedeeltelijke horecafunctie steunt volgens Rosandra op vier pijlers: You Deserve A Smile, Healthy Happy Body, Peace Of Mind (gemoedsrust) en A Meaningful Life. “Ik vind het fijn dat ik er een steentje aan kan bijdragen dat mensen zich blijer voelen. Creatief bezig zijn en licht in andermans leven brengen, dat doe ik heel graag.”

Niet verrassend is dat You Are A Gift met name vrouwen aantrekt. Er komen volgens de eigenares ook opvallend veel jonge kinderen in de winkel. Zij hebben het vooral voorzien op de bijzondere stenen: “Het lijkt alsof ze het hier als een magische winkel ervaren”, zegt Rosandra lachend.