Corona update Zutphen

Sinds 5 juni zijn er verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo mogen de musea weer open en mogen restaurants ook weer binnen mensen ontvangen. Bekijk hier meer informatie over wat er nu wel en niet kan. Tip: volg InZutphen ook op Facebook voor nieuws over bijvoorbeeld activiteiten en winkelen. Op 26 juni volgen er nieuwe versoepelingen en is vrijwel alles weer normaal, al blijft de '1.5 meter afstand regel' van toepassing. 

Raadpleeg voor je bezoek aan de binnenstad ook de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele regels en maatregelen. Nog steeds gelden de overkoepelende maatregelen: houd afstand, blijf thuis bij klachten en draag een mondkapje in binnenruimtes. 

Coronamaatregelen - Rijksoverheid


 

Belangrijkste coronaregels op een rij - Update: 5 juni

  Horeca

  • Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 6.00 en 22.00 uur. Maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Dit maximum geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden.
  • Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen.
  • In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel.
  • Zelfbediening is niet toegestaan.
  • Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan.
  • Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

  Winkelen

  • Winkels zijn geopend volgens reguliere openingstijden (ook koopavonden zijn weer toegestaan). Er geldt een maximum aantal bezoekers per winkel, dus houd er rekening mee dat je soms moet wachten om een winkel binnen te kunnen. 

  Kunst en cultuur

  • Bibliotheken zijn weer geopend voor leden. 
  • Musea en monumenten mogen weer open. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Ook bioscopen, filmhuizen, poppodia en theaters kunnen weer open onder voorwaarden zoals reserveren, een gezondheidscheck, en vaste zitplaatsen. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Een uitzondering hierop zijn de grote zalen met een capaciteit van 1000 vaste zitplaatsen of meer. Hier mogen maximaal 250 personen op 1,5 meter zitten. Dit is exclusief personeel.
  • In groepen kunst- en cultuur beoefenen mag weer voor alle leeftijden. Dit betekent bijvoorbeeld dat een orkest samen kan repeteren. Tijdens het oefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, dit mogen er niet meer zijn dan 50, exclusief docent. Publiek is niet toegestaan. 

  Sporten en buitenrecreatie 

  • Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.
  • Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. 
  • Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kano’s en fietsen verhuurd worden.