Kunst & Cultuur

Hieronder vind je informatie over culturele locaties en initiatieven op gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Tips voor de redactie kan je mailen naar pr@inzutphen.nl. Voor informatie over specifieke evenementen verwijzen we je graag naar onze uitagenda
 

Plan je bezoek - Online reserveren en meer

Bibliotheken: Broederenkerk Zutphen & Bibliotheek Warnsveld

De Graafschap Bibliotheken in Zutphen en Warnsveld zijn weer open! Alleen voor leden, met niet meer dan twee personen per gezin, kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Openingstijden: Zutphen ma t/m vrij: 14.00 - 17.00 uur. Za: 11.00 - 14.00 uur. Warnsveld: ma t/m vrij: 14.00 - 17.00 uur. Meer informatie op de website van Graafschap Bibliotheken. 

Burgerzaal

Tot nader order gesloten voor publiek. 

Cinemajestic

Vanaf 1 juni weer geopend. Kijk op hun website voor meer informatie over bijvoorbeeld maximaal aantal bezoekers en wel/niet reseveren. Website.

Dat Bolwerck

Vanaf 3 juni weer geopend voor publiek, van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Website.

De Bovenkamer - Ontmoetingscentrum

Gesloten.

Fluisterboten

De opening van het fluisterbotenseizoen is uitgesteld. 

Gemeentehuis Zutphen

Alleen te bezoeken op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur. Een afspraak dien je telefonisch te maken via 14 0575. Website.

Kapel op 't Rijsselt

Gesloten. Concerten van maart t/m juni 2020 zijn verplaatst naar volgend seizoen (september 2020 t/m juni 2021). Bezoekers die al tickets hadden, hebben hier bericht over ontvangen. Website.

Luxor Filmtheater

Vanaf 1 juni gaat Luxor weer open met een afgeslankt programma (één film per dag, en geen pauzefilm). Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar, dus niet aan de kassa zelf. Om 1,5 meter afstand tussen onze bezoekers te garanderen, zijn er 23 zitplaatsen beschikbaar verspreid over de zaal. Kom je als koppel, dan kun je op aangewezen plekken naast elkaar zitten. De bar in de kelder is voorlopig nog gesloten, maar toiletbezoek is wel mogelijk. Website.

Marspoort Galerie

Geopend van dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Musea Zutphen – Stedelijk Museum Zutphen & Museum Henriette Polak

Weer geopend vanaf 1 juni. Tickets zijn alleen online te koop (niet aan de kassa) en binnen een tijdslot. Het is alleen toegestaan om samen met anderen het museum te bezoeken als iedereen uit de groep uit hetzelfde huishouden komt. Rondleidingen en andere activiteiten zijn voorlopig niet mogelijk. Als bezoekers voor of na het museumbezoek het Museumcafé willen bezoeken, moeten zij vooraf reserveren bij de uitbater van het Museumcafé: Hampshire Hotels 's-Gravenhof.  Meer informatie op de website van Musea Zutphen.

Muzehof

De Muzehof is gedeeltelijk weer geopend: individuele lessen vinden weer plaats en bij mooi weer zijn er buiten danslessen. Website.

Regionaal Archief - Erfgoedcentrum Zutphen

De studiezaal: geen vrije inloop. Heb je dringend een bouwtekening of ander archiefstuk nodig, dan kan je daarvoor (uitsluitend telefonisch) een afspraak maken via 14 0575 (vraag naar Regionaal Archief Zutphen). 

Stadswandelingen met gids

Vooralsnog zijn er vanuit de VVV geen stadswandelingen met gids. Wel verkoopt de VVV leuke themawandelingen voor € 2,- via het tijdelijke VVV-verkooppunt bij Café Camelot op de Groenmarkt. 

Theater Hanzehof

Gesloten en activiteiten geannuleerd. Mensen die al tickets hebben gekocht, worden door de Hanzehof geïnformeerd via e-mail of post. Meer info: www.hanzehof.nl/corona.

VVV Zutphen

Gesloten (nu ook in verband met een verbouwing). Via Facebook-messenger of e-mail: info@inzutphen.nl beantwoorden we graag je vragen! Wandel- en fietsroutes zijn bovendien verkrijgbaar bij ons tijdelijke verkooppunt bij Café Camelot op de Groenmarkt. 

Walburgiskerk & de Librije

Per juni weer (beperkt) geopend: niet meer dan 30 bezoekers tegelijk binnen, alleen betalen met pin, geen audiotours en niet meer dan 4 bezoekers tegelijk in de Librije.Openingsdagen:
zaterdagen 6, 13, 20 en 27 juni van 11:00 tm 15:45. Website

Warnshuus 

Gesloten.
Bibliotheek Warnsveld is wel geopend voor leden. Zie ook Bibliotheken bovenaan deze lijst en de website van Graafschap Bibliotheken. 

Wijnhuistoren beklimmingen

Geen beklimmingen. 

Zwembad de IJsselslag 

Vanaf 26 mei gaat het zwembad weer stadsgewijs open. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina van de IJsselslag en de website