schrijven over kunst Tim Pardijs en Otteline van Pantaleon van eck

Schrijven over kunst!

Tim Pardijs en Otteline van Panthaleon van Eck, respectievelijk voormalig stadsdichter van Zutphen en huidig stadsdichter geven op vrijdag 5 juni een workshop Schrijven over kunst in de IJsselsalon in Zutphen.

Het monumentale herenhuis aan de IJsselkade fungeert deze dag als ontmoetingsplek tussen schrijvers en beeldend …

Lees verder

Tim Pardijs en Otteline van Panthaleon van Eck, respectievelijk voormalig stadsdichter van Zutphen en huidig stadsdichter geven op vrijdag 5 juni een workshop Schrijven over kunst in de IJsselsalon in Zutphen.

Het monumentale herenhuis aan de IJsselkade fungeert deze dag als ontmoetingsplek tussen schrijvers en beeldend kunstenaars, geheel in lijn met de traditie van zeventiende en achttiende eeuwse Salons. Deelnemers krijgen tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende schrijfopdrachten waarbij ze uitgedaagd worden te reageren op de beeldende kunst die op dat moment wordt getoond in de IJsselsalon. En dat is het werk van IJsselsalon-eigenaar Stef Kreymborg zelf, waarin verzamelingen centraal staan. Zij onderzoekt daarin de aard, mogelijkheden en dynamiek van massa's en eenllingen. De wetmatigheden in de natuur, het samengaan van regelmaat en variatie, zijn uitgangspunt in haar werk. Zoals bijvoorbeeld bij de ‘Schriftlezingen’, collecties takjes, zaden, draden of hout waarin Stef Kreymborg belevenissen en herinneringen vastlegt. Of in ‘Groeivormen’, groeisels die in de veilige omgeving van een binnenruimte kunnen gedijen zonder een tekort aan water, voedsel of een overdosis vocht en zon.
 
Workshopleiders Otteline en Tim leren de deelnemers op een nieuwe manier kijken naar kunst, en stimuleren ze daar op een originele manier op te reageren in taal. Essentiële onderdelen als beeldspraak, ritme en rijm komen aan bod tijdens deze schrijfdag, maar de beide dichters delen ook hun beste schrijftips. Voordracht komt ook aan bod.  
Tim Pardijs is eindredacteur van literair tijdschrift Liter en schrijft en publiceert zelf 12 jaar poëzie. Hij bracht twee bundels uit en geeft regelmatig workshops en gastlessen over poëzie. In 2013 en 2014 was hij stadsdichter van Zutphen. Otteline van Panthaleon van Eck is stadsdichter en psycholoog. Zij leidt samen met een collega ruim 15 jaar een schrijfgroep in Amsterdam.

Lees minder

Wanneer

  • vrijdag 5 juni 202010.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Regulier€ 65,00 Inclusief lunch, opgeven kan via info@ijsselsalon.nl.

Locatie