Juche Tower mass dance
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Noord-Korea: ‘De verbeelde werkelijkheid’

Een lezing in het kader van de Boeken & Papier Fair:
In de lezing Noord-Korea: ‘De verbeelde werkelijkheid’ neemt Drs. Marc Roth uit Zutphen je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel …

Lees verder

Een lezing in het kader van de Boeken & Papier Fair:
In de lezing Noord-Korea: ‘De verbeelde werkelijkheid’ neemt Drs. Marc Roth uit Zutphen je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

In deze lezing geeft Roth een inkijkje in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea. 

Lees minder

Prijzen

  • Regulier€ 7,50 Inclusief toegang tot de Librije Boeken en Papier Fair

Locatie

Neem alvast een kijkje