Verrassende expositie in de Overtuin
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Verrassende expositie in de Overtuin

In de galerie hangt momenteel werk van Bert StrijbosVerrassende schilderijenen pastellenmet de titel Couleur locale. Op de Opentuindag zondag 15 mei is zijn werk te bezichtigen.

Sinds 1993 is hij woonachtig in Zutphen en vanaf dat moment is hij buiten gaan schilderen, en plein-air. Met als res…

Lees verder

In de galerie hangt momenteel werk van Bert StrijbosVerrassende schilderijenen pastellenmet de titel Couleur locale. Op de Opentuindag zondag 15 mei is zijn werk te bezichtigen.

Sinds 1993 is hij woonachtig in Zutphen en vanaf dat moment is hij buiten gaan schilderen, en plein-air. Met als resultaat een mooie impressie van de natuur rondom Zutphen en de IJssel. De schetsen die hij ter plekke maakt met krijt of direct in olieverf werkt hij soms later uit in het atelier op groter formaat of gebruikt deze voor een eigen interpretatie ervan. Soms impressionistisch, dan weer wat realistischer. Maar herkenbaar voor velen. Naast het afwisselende landschap houdt hij van de wisseling der seizoenen: een besneeuwd wit stoppelveld of een zonovergoten geel graanveld, de bloesem in een oude appel boomgaard op Cortenoever of het zonlicht dat door de laatste herfstblaadjes valt. Van recenter datum zijn de pastellen die hij laat zien, voortkomend uit het idee meer te 'tekenen'. Het is te zien tot en met 26 mei.

Niet ontbreken mag ook een wandeling door de mooi bewaarde landschapstuin uit 1832. Ze is een juweeltje in haar soort en heeft in elk jaargetijde een ander gezicht. Momenteel bloeit de monumentale Chinese blauwe regen uit 1936 uitbundig. Met een ondergrond van anemonen en varens is ze met haar lila trossen een ware blikvanger. Het is tegenwoordig nauwelijks voor te stellen dat deze blauwe regen ooit door een appelboom heen geleid werd. Toen deze boom het eind jaren 70 begaf, heeft de familie Brouwer -destijds eigenaar van de buitenplaats- opdracht gegeven tot het maken van het huidige staketsel. 

Lees minder

Prijzen

  • Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt € 3,50. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang.

Locatie