Postmemory in Dat Bolwerck
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Postmemory

In de expositie Postmemory toont Dat Bolwerck fotomateriaal en documenten van de Zweedse kunstenaar Elisabeth Moritz die werkt met het thema: herinneringen aan de o…

Lees verder

In de expositie Postmemory toont Dat Bolwerck fotomateriaal en documenten van de Zweedse kunstenaar Elisabeth Moritz die werkt met het thema: herinneringen aan de oorlog. Fotomateriaal en documenten uit haar eigen - van oorsprong Duitse – familie, materiaal geërfd van haar grootmoeder. Moritz laat een historisch landschap oprijzen met daarin het dagelijks leven en de politieke situatie van toen. De kijker wordt uitgenodigd zich te bewegen tussen deze zeer groot afgedrukte beelden van het begin van de 20ste eeuw tot het eind van de oorlog in 1945. Zij heeft van deze familiealbumfoto’s gigantische knipsels gemaakt, cut-outs, waar de kijker doorheen kan kijken. Men ziet op deze simpele foto’s, die in de meeste huizen in verschillende landen te vinden zijn, hoe iedereen de gewone gang van zaken probeert vol te houden. We kunnen ze nu echter ‘doorzien’, we kijken in het perspectief van de geschiedenis; we weten de verschrikkelijke gevolgen van het geleidelijk verschuiven en afglijden van normen en waarden.

Postmemory is meer dan een tentoonstelling, Elisabeth Moritz verblijft als artist in residence in Dat Bolwerck en hoopt een platform te creëren voor discussies en overdenkingen. Niet alleen over de oorlog die nu 75 jaar achter ons ligt, over de nagelaten sporen, maar ook over onszelf, onze keuzes nu.

“THE PAST IS NOT DEAD. IT IS NOT EVEN PAST.”
WILLIAM FAULKNER.

Met steun van de gemeente Zutphen en Stichting Don Quichot, Zutphen.

Lees minder

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Neem alvast een kijkje