dsc-0596b_3720358188.jpg

Cendrillon, opera van Pauline Viardot

2x uitvoering van een eigentijdse versie van Assepoester door de Franse componiste Pauline Viardot (1821-1910), uitgevoerd door de operatalenten van de Dutch National Opera Academy.

Een oude vrouw zit stilletjes thuis in een stoel, omringd door mensen die dozen verhuizen en haar huis leegmaken. Uit…

Lees verder

2x uitvoering van een eigentijdse versie van Assepoester door de Franse componiste Pauline Viardot (1821-1910), uitgevoerd door de operatalenten van de Dutch National Opera Academy.

Een oude vrouw zit stilletjes thuis in een stoel, omringd door mensen die dozen verhuizen en haar huis leegmaken. Uit een van de dozen vallen oude papieren en partituren. Een verzorger raadt aan om alles weg te gooien, maar stopt wanneer een oude partituur de aandacht van de vrouw trekt. De verzorger begint de muziek te spelen op de piano in de kamer. De klanken brengen haar naar een wereld van herinneringen en dromen. In de Westerse samenleving zijn we opgegroeid met beroemde sprookjes als Roodkapje, Sneeuwwitje en Assepoester. Disney maakte de verhalen nog bekender met zijn kindvriendelijke animaties. De verhalen zijn tijdloos, maar wat betekenen ze ècht voor ons en wat kunnen we eigenlijk nog leren van die oude volksverhalen?

DNOA brengt een eigentijdse versie van het bekende sprookje Assepoester – Cendrillon en bevraagt haar betekenis in de 21ste eeuw. We gebruiken het sprookje als een hulpmiddel om onze onderdrukte gevoelens en gedachten te onderzoeken waarbij ook haar donkere thema’s niet worden geschuwd. We zien hoe de oude dame weer kind wordt en haar verleden vol verlangens opnieuw beleeft.

Maar is haar verhaal een herinnering of fantasie….?

Lees minder

Wanneer

  • zaterdag 25 september 202117.00 - 18.00 uur
    19.00 - 20.00 uur

Prijzen

  • Regulier€ 20,00

Locatie