Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

I won’t be an egg which you would crack in a hurry for the world

Via beeldende kunst, fotografie en literatuur krijgt de ambivalentie in moederschap in deze tentoonstelling een stem, om taboes rondom het moederschap te doorbreken. 

Dat Bolwerck heeft de internationaal vermaarde en in Zutphen gevestigde cineaste Margot Schaap als gastcurator uitgenod…

Via beeldende kunst, fotografie en literatuur krijgt de ambivalentie in moederschap in deze tentoonstelling een stem, om taboes rondom het moederschap te doorbreken. 

Dat Bolwerck heeft de internationaal vermaarde en in Zutphen gevestigde cineaste Margot Schaap als gastcurator uitgenodigd om samen met artistiek leider Marlise van der Jagt werk van hedendaagse kunstenaars te selecteren, waarin ervaringen rond moederschap centraal staan. De representatie van moederschap is in de kunst vaak verbeeld door Maria met Jezus op haar arm; een kalme, warmhartige, zichzelf wegcijferende moeder. Deze verbeelding lijkt in weinig op het echte leven. Voor tegenstrijdige gevoelens als liefde, woede, kracht, afhankelijkheid, angst en kwetsbaarheid lijkt daarbij geen plaats. In deze tentoonstelling laat Margot Schaap die kant wél zien. Daarmee creëert ze een plek in woorden en beelden waar we onze gevoelens kunnen ervaren. Daarmee bevragen we de rol en betekenis van moederschap in de kunst en in de samenleving.

De tentoonstelling toont werk van: Lenka Clayton, Rini Brakkee, Csilla Klenyánszki, Andi Galdi Vinko, Keetje Mans, Sophie Ebrard, Tala Madani, Liana Finck, Malou Cohen en Sarah van Thoor.

Margot Schaap (1986) studeerde in 2008 af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie. Met haar films Gaandeweg en Een dag in ’t jaar won ze verschillende prijzen. Drijfzand stond op het programma van verschillende internationale filmfestivals. Op dit moment werkt ze aan een documentaire over Moederschap.

Prijzen

  • Gratis

Locatie