bannerkidsweek-15x10_428486710.jpg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Museumkidsweek | Een reis door de tijd

Tijdens de herfstvakantie van 10 oktober t/m 25 oktober staan de Musea Zutphen in het teken van tijdreizen. Dit is het thema van de Nationale Museumkidsweek.

EEN REIS DOOR DE TIJD
Het Stedelijk Museum Zutphen is een soort tijdmachine. Je kunt iets leren over de IJstijd en stenen tijdperk en …

Lees verder

Tijdens de herfstvakantie van 10 oktober t/m 25 oktober staan de Musea Zutphen in het teken van tijdreizen. Dit is het thema van de Nationale Museumkidsweek.

EEN REIS DOOR DE TIJD
Het Stedelijk Museum Zutphen is een soort tijdmachine. Je kunt iets leren over de IJstijd en stenen tijdperk en wanneer je een andere zaal in gaat kom je zo maar in de Middeleeuwen. Maar wist je dat je echt door de tijd kunt reizen? Tijdens de Museumkidsweek kun je in de tijdmachine stappen en meer te weten komen over tijdreizen. Een expert van Sterrenwacht Phoenix uit Lochem komt deze dag speciaal naar de musea om te laten zien hoe dit werkt. Met allerlei prachtige beelden, filmpjes en een speciaal “astronomisch programma” laat hij zien waar jij je in het heelal bevindt en laat hij je via onze eigen planeten heel ver de ruimte in reizen, tot aan Pluto en nog veel, veel verder. Op weg naar al die sterren die jij ’s avonds aan de hemel ziet. Ga jij mee op reis?

Het programma duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Je kunt instappen in de tijdmachine op 23 oktober om 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ouders kunnen onze musea bezoeken. Reserveer jouw plek door een mail te sturen naar info@museazutphen.nl onder vermelding van je naam, met hoeveel personen je komt en je telefoonnummer. Vol=vol! 

Lees minder

Prijzen

  • Gratis

Locatie