Fotowedstrijd 'lockdown'

Of je nu een hobbyfotograaf bent of het vak al meer in de vingers hebt: dit is jouw kans! In aanloop naar Fotozomer Zutphen organiseert Stichting Zutphen Promotie een fotowedstrijd met als thema 'lockdown'. Hoe beleef jij de lockdown? Wat maakt op jou de meeste indruk? Gebruik je creativiteit en vertel in één foto jouw verhaal van de pandemie. Wordt jouw foto geselecteerd door de jury? Dan ga je door naar de publieksronde! Voor de winnaars zijn geldprijzen beschikbaar en de foto met de meeste publieksstemmen wordt bovendien gepubliceerd in het Contact.


Zien we jouw foto tijdens Fotozomer Zutphen 2021?
“Zutphen is een van de meest fotogenieke steden van Nederland, met ontelbare plekjes waar je unieke foto’s kan schieten. Met de jaarlijks terugkerende World Press Photo-tentoonstelling als hoofdprogramma, organiseren we dit jaar voor de derde keer Fotozomer 2021. Dit jaar roepen we iedereen op mee te doen aan een fotowedstrijd en zijn of haar foto met als thema ‘lockdown’ in te sturen”, vertelt Zutphen Promotie-directeur Mark Schuitemaker.

Thema lockdown
De maatregelen om het coronavirus te beteugelen raken iedereen en hebben een grote impact op de zorg, de economie en het sociale leven. De lockdown is de afgelopen maanden echter ook een uniek foto-onderwerp gebleken: lege winkelstraten, zwervende mondkapjes, contact door ruiten en plexiglas. De fotowedstrijd geeft iedereen de kans om op zijn eigen manier deze uitzonderlijke tijd in beeld te brengen. De winnende foto’s worden tijdens Fotozomer 2021 tentoongesteld, zo leggen we deze periode vast voor later.

Publiekstemmen
Een jury maakt een voorselectie uit alle inzendingen. Vervolgens is het aan het publiek om de winnende foto’s te bepalen: iedereen kan online stemmen! In twee categorieën (jongeren tot en met 17 jaar en volwassenen van 18 jaar en ouder) zijn drie prijzen te winnen voor de foto’s met de meeste stemmen. Het prijzengeld in beide categorieën is 25 euro voor de derde plaats, 50 voor de tweede en 100 euro voor de nummers één. Daarnaast zullen de foto's ook tentoongesteld worden tijdens Fotozomer 2021 en wordt de foto met de meeste stemmen afgedrukt in huis-aan-huisblad Contact. 

Wat moet je doen?

 1. VUL JE GEGEVENS IN
  Zo kunnen we contact met je opnemen
 2. UPLOAD JE FOTO
  Je kunt per persoon één foto insturen
 3. GEEF EEN KORTE OMSCHRIJVING VAN JE FOTO
  Wat zien we en waarom is dit voor jou het beeld van de lockdown

Stuur jouw foto in tot en met woensdag 7 april. Uit de deelnemers wordt een selectie gemaakt die doorgaan voor de publiekstemmen. Je ontvangt hierover persoonlijk bericht in week 16.


Voorwaarden:

 • Deelnemers mogen maximaal één foto inzenden;
 • De foto’s hebben betrekking op het thema van de fotowedstrijd ‘lockdown’;
 • Toegestaan zijn bewerkingen als uitsnede maken, verscherpen, contrast, helderheid, schaduwen, hooglichten en witbalans aanpassen. Ook het wegpoetsen van vuiltjes en vlekjes is toegestaan;
 • Niet toegestaan is o.a. het clonen van elementen uit andere beelden, het verwijderen van beeldbepalende elementen uit het ingezonden beeld en het toevoegen van teksten en/of passe-partouts;
 • Op de foto’s mogen geen auteursrechten van toepassing zijn;
 • De deelnemer vrijwaart Stichting Zutphen Promotie voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende te zijn;
 • De deelnemer vrijwaart Stichting Zutphen Promotie voor claims van geportretteerden;
 • Stichting Zutphen Promotie kan niet aansprakelijk worden gehouden voor het gebruik van ingezonden foto’s door derden;
 • De winnaar(s) krijgen persoonlijk bericht;
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Door deelname aan de fotowedstrijd verleent de deelnemer aan Stichting Zutphen Promotie het volledige en onvoorwaardelijke gebruiksrecht van het beeld voor alle gebruik door Stichting Zutphen Promotie. Hieronder vallen in ieder geval: de website inzutphen.nl, Facebook, Instagram, YouTube, magazines en kalenders, andere zaken die in opdracht van Stichting Zutphen Promotie geproduceerd worden (waaronder begrepen beelden in artikelen, persberichten die onder verantwoording van Stichting Zutphen Promotie geplaatst/geproduceerd worden in externe media). De naam van de oorspronkelijke auteur wordt, daar waar mogelijk, bij plaatsing vermeld.