Fotozomer Zutphen

Deze zomer staat Zutphen in het teken van fotografie tijdens de eerste editie van Fotozomer Zutphen. Bezoek in juli en augustus in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities. Laat je verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gevangen.

WINACTIE 'Parel van Zutphen'

Heb jij een passie voor fotografie? Bezoek dan niet alleen de exposities in de historische binnenstad, maar ga ook zelf aan de slag en win het prachtige boek Parels van de Achterhoek!

Lees hoe je mee kunt doen en win!

Exposities

World Press Photo 2018

Walburgiskerk - 6 t/m 29 juli
De internationale en spraakmakende World Press Photo tentoonstelling is deze zomer voor de vierde keer te bezichtigen in Zutphen. Van 6 tot en met 29 juli zijn de ruim 160 foto’s te zien in de onlangs gerenoveerde Walburgiskerk.

Parels van de Achterhoek

Stadhuis Zutphen - 2 juli t/m 28 augustus
In het stadhuis is een expositie te zien waarbij ‘de Achterhoeker’ centraal staat: ‘Parels van de Achterhoek’. Fotografe Jessica de Lepper portretteerde twintig geboren en/of getogen Achterhoekers, die het ultieme in hun vak bereikten en trots zijn op hun afkomst. 

Een Andere Kijk op Zutphen

Diverse locaties - 2 juli t/m 30 september
Ontdek de wereld door de ogen van zesentwintig Zutphense fotografen van fotoclub Zoom-in. In de historische binnenstad vindt van 1 juli t/m 30 september de fototentoonstelling 'Een Andere Kijk op Zutphen' plaats. Vorig jaar verbeeldden de fotografen ieder op eigen en verrassende wijze interpretaties van deze stad en leverde dat “een andere kijk op Zutphen” op. Dit jaar is gekozen voor het thema 'alles behalve Zutphen', waarbij de deelnemende fotografen werden uitgedaagd weg te blijven van de bekende en iconische elementen van de Hanzestad en verder te kijken dan Zutphen, hetgeen parels van foto’s heeft opgeleverd.

95 jaar De Zutphense - Passie voor fotografie

De Witte Vleugel - 11 t/m 29 juli
Fotografencollectief De Zutphense bestaat dit jaar maar liefst 95 jaar. Leden van deze groep tonen hun mooiste werken in de Witte Vleugel. Vrijwel alle fotografen hebben hun eigen specialiteit, van portret tot journalistiek, van figuratief tot abstract.

Textures

Dat Bolwerck - 11 juli t/m 19 augustus
Bekijk tijdens de Fotozomer Zutphen in Dat Bolwerck de expositie Textures door Merijn Bisschops - componist, fotograaf en video kunstenaar. Foto’s van verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar zijn gecombineerd met eigen muzikale composities. Oog voor detail, gelaagdheid en een web van associaties.

Deelnemende ondernemers aan 'Een Andere Kijk op Zutphen'