21 juni feestelijke opening wandelrondje Tichelbeeksewaard

Donderdag 21 juni gaat het nieuw ingerichte deel van de Tichelbeeksewaard officieel ‘open’ voor wandelaars. Bewoners van De Hoven, overburen van de IJsselkade en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. De opening vindt plaats om 16.00 uur bij het Stadsbalkon aan de Kanonsdijk, tegenover de Spoordijkstraat.

Tichelbeeksewaard is de naam van de uiterwaarden aan de ‘Hovense’ kant van de IJssel. De afgelopen maanden is het deel rondom de oude IJsselbrug opnieuw ingericht. Er is een beekje uitgegraven, er zijn paden aangelegd en verschillende uitzichtpunten gemaakt. Zo kan iedereen, vanuit De Hoven en vanuit de stad, hier een mooi rondje wandelen van iets meer dan een kilometer lang.

Theater, muziek, vlogs
De bijeenkomst op 21 juni start met een optreden gebaseerd op het theaterproject De Hoven. Aansluitend verricht wethouder Annelies de Jonge de officiële opening. Daarna is er volop gelegenheid om zelf het wandelrondje te verkennen. Bij de verschillende uitzichtpunten geven leerlingen van de Theo Thijssenschool een toelichting. Daarnaast maken leerlingen een vlog-verslag. Met muziek, een drankje en een ijsje belooft het een feestelijk begin van de zomer te worden.

Rivier in de Stad
De herinrichting van de Tichelbeeksewaard is onderdeel van Rivier in de stad, het gebiedsprogramma dat de verbinding legt tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven. De Tichelbeeksewaard vormt in dit gebied een natuurlijke schakel. De herinrichting maakt de uiterwaard beter toegankelijk voor recreatie, met respect voor de natuur. Rivier in de Stad is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Let op: bij erg slecht weer of hoog water kan de opening niet doorgaan. Houd hiervoor website en social media van de gemeente en Wijkraad De Hoven in de gaten.

Bekijk de folder van de wandelroute Tichelbeeksewaard