240 burgemeesters bezoeken Zutphen

Alle burgemeesters nu Poorter van Zutphen

Deze week bezochten 40 burgemeesters Zutphen. In de afgelopen 5 weken gingen 200 burgemeesters hen voor tijdens de jaarlijkse Lochemconferenties. Dit jaar is het voor het eerst dat de burgemeesters tijdens deze traditionele tweedaagse in Lochem een uitstapje maken naar buurgemeente Zutphen. De burgemeesters zijn in de Burgerzaal ontvangen en daar bogen zij zich over diverse vragen die na de raadsverkiezingen op hen afkomen.

“Zichtbaarheid zorgt voor kansen”

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Het is goed voor Zutphen dat we alle Nederlandse burgemeesters mochten verwelkomen. We hebben met trots onze stad laten zien en de burgemeesters waren allemaal onder de indruk. Zutphen heeft zich goed op de kaart gezet bij bestuurlijk Nederland. Zichtbaarheid, elkaar kennen en van elkaar weten waar we mee bezig zijn, zorgt altijd voor nieuwe kansen en samenwerkingen.”

Burgemeesters bezitter van Zutphense grond

Tijdens het bezoek aan Zutphen kregen de burgemeesters uit handen van Annemieke Vermeulen allemaal een klein stukje Zutphense grond. De eerste burgers van de 240 gemeenten zijn daarmee de komende 10 jaar Poorter van Zutphen.

Poorter van Zutphen

Muren, grachten en poorten moesten vroeger de inwoners beschermen. Alleen door een poort kon je naar binnen. ’s Nachts deed de poortwachter de stad op slot. Iedereen die in de stad woonde, heette Poorter. Door het poorterschap was je nauw verbonden met je stad. Je verbonden voelen met deze stad geldt ook nog in de 21e eeuw. Dat gevoel van betrokkenheid dat velen met Zutphen ervaren, hebben we tastbaar gemaakt. Als Poorter van Zutphen ben je tien jaar lang trotse eigenaar van een stukje grond in Zutphen en profiteer je daarnaast van kortingen in winkels, horeca en monumenten. Meer informatie of direct een eigen stukje Zutphense grond bestellen voor jou of iemand anders? Dat kan hier.