Deelnemers Berkelfestival 2018 gezocht

Op 24, 25 en 26 augustus 2018 vindt het Berkelfestival plaats: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond de Berkel! Doe jij mee met een activiteit? Wil je meer weten, kom dan naar de inloopmiddag op 2 mei

Tijdens het Berkelfestival organiseren lokale organisaties zelf hun activiteit. Denk aan verenigingen, sportclubs, ondernemers, natuurorganisaties en culturele instellingen. De activiteiten kunnen zowel nieuwe als bestaande activiteiten of evenementen zijn. Door de overkoepelende promotiecampagne van het Berkelfestival wordt aan alle activiteiten een podium gegeven en krijg je een goed beeld van de verscheidenheid aan initiatieven in het hele gebied.

De ambitie is om te verbinden en om daarmee aan iedereen binnen én buiten de regio te laten zien dat het rond de Berkel bruist. Dat alles mogelijk is als je samen iets wil bereiken.

Doe ook mee met jouw activiteit en ga kosteloos mee in de promotiecampagne met een groot bereik! Hiermee zet je jouw activiteit op de kaart. Veel is mogelijk, als er maar een relatie is met de rivier de Berkel of de Berkelsteden.

Het thema van het Berkelfestival 2018 is: Ontdek het leven langs de Berkel. 
De rivier de Berkel vormt letterlijk en figuurlijk een verbinding tussen de Berkelsteden- en dorpen. Tijdens het Berkelfestival is er een stroomversnelling van activiteit. Inwoners en bezoekers worden uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan en zich te laten verrassen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en wordt er gestreefd naar een programmering voor een breed publiek. De pijlers zijn:

  • Water & natuur; 
  • Sport & recreatie;
  • Eten & drinken;
  • Kunst & cultuur;
  • Muziek;
  • Geschiedenis;
  • Innovatie & ontwikkeling.

Voorbeelden ter inspiratie: estafettetocht over de Berkel, ga mee op de Berkelzomp, ontmoet dichters van de Berkel, Proef de Berkel; bourgondisch genieten, muziekoptreden aan het water, historische wandeling door een Berkelstad, innovatief met energie, kano tocht over de Berkel, daag jezelf uit tijdens een zwemmarathon of ga mee op watersafari! 

Meld nu jouw activiteit aan op de website van het Berkelfestival of stuur een email naar info@berkelfestival.eu. Je kunt natuurlijk altijd even bellen. De organisatie van het Berkelfestival is te bereiken op nummer 06 83 79 66 04. Wil je meer informatie kom dan naar de eerstvolgende inloopavonden of neem contact op met coördinator Marije Duenk, via info@berkelfestival.eu / 06 83 79 66 04.

Eerstvolgende inloopavonden:
Woensdag 2 mei
Donderdag 17 mei

Tijd voor beide data: tussen 19.30 en 21.00 uur
Locatie voor beide data: De Weemhof 5, 7271 AL in Borculo

Kijk op www.berkelfestival.eu voor meer informatie en vergeet het Berkelfestival niet te volgen op Facebook en Instagram!

Organisatie
Het Berkelfestival wordt georganiseerd door Stichting Berkelfestival en is ontstaan vanuit een driedaagse bijeenkomst over de toekomst van het Berkeldal om kansen en initiatieven in de regio vanuit verschillende invalshoeken op elkaar af te stemmen, zodat ze elkaar versterken. De verbinding die hierbij tussen verschillende partijen ontstaat draagt bij aan een krachtig en toekomstgericht Berkeldal. Een win-win voor alle betrokkenen! De voorzitter van Stichting Berkelfestival is Ruud Pleune.