Fotozomer winactie 'Parel van Zutphen'

Deze zomer staat Zutphen in het teken van fotografie tijdens de eerste editie van Fotozomer Zutphen. Heb jij een passie voor fotografie? Bezoek dan niet alleen de exposities in de historische binnenstad, maar ga ook zelf aan de slag en win het prachtige boek Parels van de Achterhoek!

De winactie is gesloten. Uit de deelnemers is één winnaar gekozen. Jos Böhmer maakte de winnende foto, een sfeervolle plaat die de binding van Zutphen met de IJssel in één beeld weet te vangen, met op de achtergrond een prachtig zicht op de skyline van de torenstad. Gefeliciteerd Jos! 
Bekijk de winnende foto van Jos én alle andere inzendingen nu hieronder (klik op de foto voor de gehele foto in groter formaat)

Kom jij nog een Parel van Zutphen tegen? We blijven altijd benieuwd naar jouw mooiste plekjes en (ver)gezichten in en rond de stad. Plaats je foto op social media (Instagram & Facebook) en tag @InZutphen en/of gebruik #parelvanzutphen in je bericht. 

Inzendingen winactie Parel van Zutphen

Jos Böhmer

"Dit verveelt toch nooit, zeg nou zelf..." schrijft Jos Böhmer bij zijn winnende foto.

Michel Nolsen

"Gemaakt vroeg in de ochtend. Niet alle torens staan erop, een bewuste keuze."

Sander van der Pluijm

"De Museumhaven bij laagwater. Je proeft de nostalgie wanneer je over de dijk komt."

Henk Bouwman

"Staartmees op algemene begraafplaats aan de Warnsveldseweg in Zutphen."

Johanne Bree

"De sfeer van Zutphen."

Truus Langenberg

"Zutphen met zijn statige torens en aan de prachtige IJssel gelegen! Wat kan een echte Zutphenees nou nog meer wensen?"

Rudie Knol

"De verlichte spoortunnel in Zutphen, gezien door een glazen bol."

Bram Hamstra

Sander van der Pluijm

"De Politieacademie in Warnsveld, oktober 2017."

Lianne Clappers

"Wandelend door Zutphen kwamen we dit leuke straatje met mooie inkijk tegen." 

Henk Bouwman

"De Drogenapstoren in Zutphen, gemaakt op een koude avond. Tijdens het bewerken werd ik verrast hoe goed deze uit de verf gekomen is."

Sander van der Pluijm

"Oude Wasserij de IJsselstroom bij hoogwater op een winterdag."

Truus Langenberg

"Één van de grootste en opvallendste parels van Zutphen: de St. Walburgiskerk."

Rudie Knol

"De vuurwerkshow tijdens de Zutphense feestweek. Een heerlijk hoogtepunt voor jong en oud, en natuurlijk ook voor alle fotografen die Zutphen telt."

Fotografeer jouw Parel van Zutphen en win!

Of je nu een hobbyfotograaf bent of het vak al meer in de vingers hebt: dit is jouw kans! Leg jouw Parel van Zutphen vast op de gevoelige plaat en win het boek ‘Parels van de Achterhoek’. Je mag er jouw invulling aan geven en bent dus niet gebonden aan portret- of landschapsfotografie, zolang het maar echt Zutphen(s) is. Dat kan iets of iemand zijn, maar ook je favoriete plek in Zutphen of een onontdekt pareltje.

De winactie is gesloten. Uit de deelnemers wordt één winnaar gekozen. Deze krijgt in week 35 persoonlijk bericht en zal ook op onze social media bekend gemaakt worden.

Parels van de Achterhoek

Tijdens de Fotozomer Zutphen is t/m 28 augustus in het stadhuis de tentoonstelling Parels van de Achterhoek te zien naar het gelijknamige boek van fotografe Jessica de Lepper en schrijver Erik Hagelstein. Samen portretteerden ze bijzondere Achterhoekers die het ultieme hebben bereikt in hun vak. Bekende en minder bekende rolmodellen, die bewijzen dat je met talent en doorzettingsvermogen ver kunt komen, zoals Guus Hiddink, Bennie Jolink, Nout Wellink en Annemarie Jorritsma. Maar ook een adviseur van het Witte Huis, de ambassadeur van Japan, een nanotechnoloog en een weergaloze jazzpianist. 

Niet gewonnen of kun je niet wachten om de verhalen bij de portretten te lezen? Het boek is voor € 22,50 te koop bij de VVV Zutphen, diverse boekhandels en online te bestellen via uitgeverij Hermans en bol.com.

Een Andere Kijk op Zutphen

Nog niet genoeg gehad van fotografie? Bekijk dan zeker ook de expositie Een Andere Kijk op Zutphen. Een unieke tentoonstelling waarbij 26 hobbyfotografen hun foto’s exposeren bij 25 ondernemers in de binnenstad. Nog te zien t/m 30 september.

*Door deel te nemen aan deze winactie geef je toestemming voor het publiceren van jouw foto op onze website en social media.