Nieuwe NS-wandeling

Brummen-Zutphen​ - Een unieke mix van natuur en cultuur

Al 28 jaar ontwikkelt Wandelnet in samenwerking met NS de populaire NS-wandelingen. Ook dit jaar zijn er weer vier nieuwe routes ontwikkeld van station naar station, waaronder de route Brummen-Zutphen, Uiterwaarden van Cortenoever. Laat je al wandelend verrassen door de mooie IJsseluiterwaarden en geniet eenmaal aangekomen in Zutphen van een hapje en drankje op het terras. En heeft u al een bezoek gebracht aan Musea Zutphen of het Geelvinck Muziek Museum? Wie de voeten even wat rust wil gunnen, kan met de Fluisterboot Zutphen ontdekken vanaf het water. Wij wensen je alvast veel wandelplezier!  

Uiterwaarden van Cortenoever: Brummen – Zutphen, 12,5 of 16,5 km

Van station Brummen gaat de route over verharde paden en dijken langs de groene IJsseluiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten. Halverwege is het mogelijk om – buiten het broedseizoen (15 mrt- ca. 15 juli) – het Laarzenpad van Staatsbosbeheer te volgen, dwars door een natuurreservaat. Hanzestad Zutphen is een aantrekkelijk eindpunt.

Download de route  Download de kaart 

Over NS-wandelingen

Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk, want de routes zijn van a tot z gemarkeerd. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden. NS-wandelingen zijn actueel en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land. Er verdwijnen ook weer vier routes uit het NS-pakket. Dit jaar zijn dat Boerskotten, De Horsten, Nijenhuis, Paterswoldsemeer-Groningen. Ze zijn wel te downloaden als OV-stapper via www.wandelnet.nl.

Meer informatie is te vinden via de NS en op de site van Wandelnet