Serious Request 2017 tour

Zutphen doet mee!

Ruim twee weken voordat de DJ’s van 3FM worden opgesloten in het Glazen Huis in Apeldoorn komt Serious Request naar Zutphen. Zaterdag 2 december van 14.00 tot 16.00 uur staat het promotieteam op de markt in Zutphen. Het promoteam informeert en enthousiasmeert de mensen op de markt aan de hand van informatieflyers, deelt plaktattoos uit en zet met een fotoframe alle enthousiaste Zutphenaren op de foto. Van maandag 18 t/m zondag 24 december vindt 3FM Serious Request 2017 plaats in Apeldoorn.

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich door haar Apeldoornse collega, de heer John Berends, laten uitdagen om mee te aan de burgemeesters-challenge. Tijdens deze challenge krijgt de burgemeester de kans, om als ambassadeur van de stad, te laten zien hoe Zutphen in actie kom voor 3FM Serious Request. In de week van 18 decemberbrengt burgemeester Annemieke Vermeulen daarom een bezoek aan enkele Zutphense initiatieven en zal hier verslag van doen aan de DJ’s in het Glazen Huis. Kom jij in actie voor Serious Request? Mail dan naar info@zutphen.nl onder vermelding van ‘Zutphen komt in actie voor SRA17!’. Wie weet komt de burgemeester bij jou op bezoek. 

Sponsorloop politie en serious ambtenaar

Op woensdagochtend 20 december geeft burgemeester Annemieke Vermeulen het startschot bij de sponsorloop van de politie IJsselstreek. Medewerkers van twee politieteams doen mee voor de actie Serious Request, waaronder het politieteam IJsselstreek (gemeenten Zutphen, Voorst, Brummen, Lochem). De gemeente komt zelf ook in actie door mee te doen aan ‘Serious Ambtenaar’. 10 gemeenten leveren 10 maatschappelijke vraagstukken aan. Een groep van 100 ambtenaren gaan in eigen tijd met één van de vraagstukken aan de gang. Voor het advies dat Zutphen die dag krijgt, betaalt de gemeente € 5.000. Dit geld gaat natuurlijk naar het goede doel.

3FM Serious Request 2017 brengt verscheurde families weer samen

3FM Serious Request 2017 haalt geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.