Vacature: Monumentengidsen (vrijwilligers)

Voor de Wijnhuistoren

VVV Zutphen biedt voor inwoners en bezoekers aan de stad beklimmingen aan op de Wijnhuistoren. Daarom zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers mee te nemen in de geschiedenis van onze stad. Ben jij in staat om bezoekers een mooi verhaal te vertellen en vragen adequaat te beantwoorden? Word dan monumentgids!

Je taak als monumentgids

Je bent gids op de Wijnhuistoren, je ontvangt gasten en vertelt hen over de geschiedenis van het monument en de relatie die het heeft met de stad. Je controleert de toegangstickets en neemt de gasten mee de toren op. Tijdens de beklimming neem je de gasten mee door het Clockhuys, de plek met alle informatie over het carillon. In het hoogseizoen bieden wij elke zaterdag de beklimming aan, in de vakantieperiodes zijn er ook regelmatig extra beklimmingen. Naast de reguliere beklimmingen bieden wij bij VVV Zutphen ook groepsarrangementen aan waar de beklimming van de toren een onderdeel vanuit maakt.

Wat vragen wij van jou?

Je bent enthousiast en trots op je stad. Omdat je als gids het visitekaartje bent, vragen wij een representatieve, klantvriendelijke en flexibele houding. Je bent in goede fysieke conditie, gezien het aantal treden en de steile trap. Affiniteit met en kennis van de geschiedenis van Zutphen en de Wijnhuistoren is een preĢ

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou de mogelijkheid om samen met ons steeds meer van onze historische stad te kunnen laten zien. Je werkt daarvoor op een unieke plek. Je krijgt als vrijwilliger geen (geldelijke) vergoeding; alle vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de promotie van de stad. Wel houden wij je betrokken door het organiseren van gezellige bijeenkomsten met andere vrijwilligers.

Interesse?

Wil jij monumentgids worden? Stuur dan een brief met je motivatie naar info@inzutphen.nl ter attentie van Henriette van Noord.