Zutphen krijgt nieuwe, unieke Cultuurkrant

Vanaf 1 september is Zutphen een nieuwe krant rijker: de Cultuurkrant Zutphen. Een maandelijkse uitgave met daarin het kunst- en cultuuraanbod in Zutphen en Warnsveld. Naast een agenda met activiteiten, variërend van tentoonstellingen tot lezingen, bevat de krant achtergrond- en nieuwsartikelen. Cultuurkrant Zutphen is een unieke samenwerking tussen Zutphen Promotie, Cultuurhistorisch Platform, Zudocku en gemeente Zutphen. De krant is vanaf 1 september gratis verkrijgbaar bij VVV Zutphen en bij verschillende culturele partners.

Wethouder Mathijs ten Broeke: “Wie deze krant openslaat ziet in een oogopslag hoe Zutphen bruist van de kunst en cultuur. Het laat zien hoe ongelofelijk veel er gebeurt in Zutphen én hoe divers de activiteiten zijn. De krant is een aanwinst en ik hoop dat het onze eigen inwoners en mensen van buiten Zutphen verleidt om te genieten van het cultuuraanbod.”

Samenwerken aan cultuur

Al enkele jaren geleden spraken verschillende culturele organisaties de wens uit om gezamenlijk een krant uit te brengen met daarin het Zutphense kunstaanbod. Begin 2017 hebben Stichting Zutphen Promotie, Cultuurhistorisch Platform, Zudocku (Zutphens Directie Overleg Cultuur en Kunst) en gemeente Zutphen de handen ineengeslagen om tot deze eerste editie te komen. Vervolgens hebben diverse culturele organisaties content aangeleverd voor de krant. Ook zijn in deze eerste editie speciale bijdragen te vinden van schrijver Bas Steman en fotograaf Erik Christenhusz. De krant is vormgegeven door Marc Weikamp.

De Cultuurkrant is vanaf 1 september verkrijgbaar bij onder andere:

  • VVV Zutphen, Houtmarkt 75
  • Luxor Filmtheater, Houtmarkt 64
  • Musea Zutphen, ’s-Gravenhof 4
  • Walburgiskerk, Kerkhof 3
  • Theater Hanzehof, Coehoornsingel 1
  • Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2