Geniet van allerlei soorten fotografie tijdens de Fotozomer Zutphen! Van de wereldberoemde World Press Photo tot prachtige exposities van lokale talenten, er is voor elk wat wils. Die mix van foto's en fotografen maakt Fotozomer een feest voor het oog.

Speciaal voor Fotozomer 2024 brengt InZutphen een programmaboekje uit. In dit programmaboekje vind je informatie over de verschillende tentoonstellingen en een bijbehorende plattegrond met alle fotolocaties in Zutphen. Het programmaboekje is vanaf 5 juli gratis af te halen bij het VVV Inspiratiepunt aan de Houtmarkt 75 in Zutphen (zolang de voorraad strekt), of hier te downloaden

HEEL VEEL FOTOPLEZIER GEWENST!

 

De internationale World Press Photo tentoonstelling strijkt voor de 10e keer neer in de Walburgiskerk in Zutphen. Een indrukwekkende expositie die het werk toont van de beste nieuws- en documentaire fotografen uit de hele wereld.

World Press Photo is de meest toonaangevende fototentoonstelling van de wereld met een rijke geschiedenis en bestaat al 67 jaar. De tentoonstelling is in meer dan 60 plaatsen verspreid over alle continenten te zien. Alle 67 winnende foto’s zijn elk jaar naast elkaar te zien: een groot overzicht van 20e en hedendaagse geschiedenis. 

In de eeuwenoude Walburgiskerk krijgen de toch al indrukwekkende foto’s van over de hele wereld een extra dimensie. Niet alleen de kerk als locatie is bijzonder, Zutphen is in het oosten van Nederland de enige plaats waar de tentoonstelling opent voor het publiek.

Walburgiskerk / Kerkhof 3, ingang ‘s Gravenhof

12 juli t/m 4 augustus

Meer informatie: walburgiskerk.nl


De tentoonstelling Waters & Meer; Robin de Puy is samengesteld in nauwe samenwerking met de bekende fotografe zelf. De fotografie van Robin de Puy begint met een verlangen om haar eigen verhaal te vertellen via de gezichten van anderen. In Museum Henriette Polak zal een selectie te zien zijn uit haar recente projecten Down By The Water en Waters.

De keuze voor de projecten Down By The Water en Waters zijn mede ingeven door het feit dat ook Zutphen, vanwege zijn ligging aan de prachtige IJssel, continu wordt geconfronteerd met de voor- én nadelen van haar ligging aan het steeds veranderende water. 

Musea Zutphen / Henriette Polak, ’s Gravenhof 4

15 juni t/m 8 september

Meer informatie: museazutphen.nl

.

 

 

Ook dit jaar dient de binnenstad van Zutphen weer als podium voor fotoclub Zoom-in. Verschillende fotografen tonen hun werk in winkels en horecagelegenheden. Maak een wandeling door de historische binnenstad, stap binnen bij diverse locaties en ontdek de uiteenlopende genres en stijlen van de fotografen. Het is de perfecte manier om zowel prachtige foto's te bewonderen als de mooiste plekken van Zutphen te verkennen!

Fotografen & Locaties 

1 juli t/m 31 augustus

Meer informatie: zoom-in.nl

 

Iedereen heeft er wel eens eentje op social media of in de krant voorbij zie komen. Een portret met een verhaaltje over een markant persoon uit onze stad, gemaakt door de Zutphense fotograaf Frank Mossink. Toen hij eind 2023 zijn honderdste portret maakte was dat ook het moment waarop hij vanaf toen wekelijks in huis aan huis krant Contact Zutphen-Warnsveld zijn werk mocht delen. De serie loopt nog steeds.

De foto’s en hun verhaal van vele bekende en minder bekende mensen in Zutphen zijn een begrip geworden en werken verbindend binnen de stad. Nu is er de mogelijkheid om een selectie van deze portretten te gaan zien in een expositie. Vanaf 15 juli kun je ze in groot formaat gaan bekijken op een aantal drukbezochte plekken in de stad, startend in het gemeentehuis van Zutphen.

Gemeentehuis Zutphen / centrale hal, ’s Gravenhof 2

15 juli t/m 29 juli

Meer informatie: fotofrank.nl