UitTips: Oktober - Zien en doen in Zutphen

Zutphen is perfect voor een fijne dag uit. Ook dit najaar is er weer van alles te beleven. Hieronder vijf tips van dingen die je in oktober moet zien of doen in Zutphen.

1 Nationale Bokbierdag 2017 - 8 oktober

Dit jaar is alweer de 21ste editie van de Nationale Bokbierdag. Het nieuwe bokbierseizoen wordt geopend en dat moet gevierd worden. De nieuwste bokbieren worden gepresenteerd en er is een uitgebreid programma voor jong en oud. Van muziekoptredens tot kinderkermis en van bierkarren tot ambachtelijk bierbrouwen. Dat mag je niet missen!

2 Jazz & So Festival - 27 t/m 29 oktober

Van 27 t/m 29 oktober is de tweede editie van Festival Jazz & So. Net als vorig jaar kan je genieten van fijne jazz in vele stijlen op verschillende plekken in onze gezellige stad. Met als kers op de taart op zondag Jazz at the Pubs: een muzikale tocht langs liefst vijftien pubs in de binnenstad.

3 Popronde Zutphen - 22 oktober

Het grootste gratis reizende muziekfestival van Nederland strijkt ook dit jaar weer neer in Zutphen. Bij Popronde zijn de grootste aanstormende talenten van Nederland te zien op verschillende locaties in de binnenstad. Geniet van uiteenlopende stijlen en genres en laat je verrassen door dit muziekspektakel.

4 Koopzondag - 29 oktober

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Zutphen. Zutphen staat bekend om de vele unieke boetiekjes en de gezelligheid. Tijdens deze koopzondag vindt tevens het Jazz & So Festival plaats, dus dat wordt extra leuk! En nog een voordeel: parkeren is op koopzondag gratis in de binnenstad (met uitzondering van de particuliere parkeerterreinen). De meeste winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

5 Oktoberfest – 21 oktober

Oktober is eigenlijk niet compleet zonder Oktoberfest. De oorsprong van dit traditionele feest ligt in München, maar inmiddels heeft Zutphen ook haar eigen Oktoberfest. En wel op 21 oktober bij Fort Bronsbergen. Met alles erop en eraan. Prost!

Bekijk de volledige uitagenda