UitTips September - Zien en doen in Zutphen

1 Chocoladefestival & Koopzondag

Het Chocoladefestival Zutphen trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Laat je op Koopzondag 24 september verrassen en verleiden door alles wat met chocola te maken heeft. Vergaap je aan de reuze chocoladefondue op de Groenmarkt of maak een chocoladeboottocht op de Berkel. Kinderen kunnen hun eigen chocoladeschilderij maken en er zijn talloze kook-clinics en demonstraties. Hoogtepunt van deze editie is ChocoTed: zangeres Vivienne Aerts en professioneel toetjesmaker Ted Steinebach (New York) creëren een eetbaar muzikaal schilderij van 6x4 meter. 

2 Open Monumentendagen Zutphen

Onze stad staat bol van de prachtige monumenten en bijzonder erfgoed! Zutphen is niet voor niets winnaar van de BNG Erfgoedprijs 2017. Bekijk het met eigen ogen tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen op 9 en 10 september. Talloze monumenten openen hun deuren en organiseren evenementen zoals concerten tot rondleidingen.

3 Bos Dweildag

Dit jaar vindt alweer de 15e De Bos Dweildag in Zutphen plaats. Circa 25 dweilorkesten uit heel het land komen de binnenstad op een sfeervolle manier op de kop zetten en staat het bol van de gezellige muziek. Op twaalf locaties laten de dweilorkesten hun muzikale klanken horen en zien, want velen maken er een echte show van! 

4 Triathlon Zutphen

Veel triatlons vinden plaats in het buitengebied, maar Zutphen kiest voor een spektakel midden in de stad. Leuk voor de sporter, leuker voor de toeschouwer en goed voor de stad! Triatlon Zutphen wordt  gehouden op 17 september 2017. Alle afstanden zitten vol, dus dat belooft een mooie editie te worden. Bij dit evenement is meedoen veel belangrijker dan winnen. 

5 Festival Ambacht 21

Zutphen is echt een maakstad met de vele ateliers en ambachtelijke winkels. En ook Festival Ambacht21 laat zien dat moderne ambacht leeft! Verspreid door de stad zijn er activiteiten en demonstraties voor jong en oud op het gebied van ambacht. Want vanuit de consument groeit de vraag naar ambachtelijke producten. We willen weer weten hoe iets wordt gemaakt.

6 Een Andere Kijk op Zutphen en IJsselbiënnale

Afgelopen zomer waren er diverse – drukbezochte – tentoonstellingen in Zutphen. Twee daarvan zijn ook in september nog te bezichtigen: Een Andere Kijk op Zutphen en de IJsselbiënnale. Bezoek de unieke fototentoonstelling Een Andere Kijk op Zutphen tot en met 22 september en de IJsselbiënnale tot en met 24 september. Routes zijn verkrijgbaar bij VVV Zutphen.