Poorter van Zutphen - Voor liefhebbers van deze mooie Hanzestad

Poorter van Zutphen € 10

Word voor € 10 tien jaar lang Poorter van Zutphen. Je ontvangt een Bewijs van Bezit met uniek plotnummer en een Poorterpas. Verkrijkbaar bij VVV Zutphen (Houtmarkt 75). 

Cadeauverpakking € 15

Poorter van Zutphen cadeau geven? Kies dan voor de luxe versie met cadeaukoker, verkrijgbaar bij VVV Zutphen voor € 15 (dit is inclusief Poorterschap á € 10). 

Poorterpas Acties

Bekijk hier bij welke winkels, horeca en monumenten je op vertoon van je Poorterpas korting krijgt. 

Voel je verbonden met Zutphen - Poorters toen en nu

Muren, grachten en poorten moesten vroeger de inwoners beschermen. Alleen door een poort kon je naar binnen. ’s Nachts deed de poortwachter de stad op slot. Iedereen die in de stad woonde, heette Poorter. Door het poorterschap was je nauw verbonden met je stad: je werd voor een klein deel bezitter van Zutphen. Die muren en poorten hoeven ons niet langer te beschermen. Maar je verbonden voelen met deze stad geldt ook nog in de 21e eeuw. Zutphen omarmt je en je voelt je er prettig. Dat gevoel van betrokkenheid dat velen met Zutphen ervaren, hebben we tastbaar gemaakt. Je kan, net als toen, Poorter van Zutphen worden! 

Voor maar tien euro word je tien jaar lang de trotse bezitter van een klein stukje grond in een van de mooiste steden van het land. Je krijgt een Poorterpas die recht geeft op kortingen in verschillende winkels, horeca en monumenten. Je kan het Poorterschap ook cadeau geven. Ga naar VVV Zutphen (Houtmarkt 75) of bestel online

Poorterklokje

Zutphen herinnert je voortdurend aan die tijd van toen. Niet alleen door de muren, poorten en monumenten. Nog altijd luidt elke avond om tien voor tien het poorterklokje. Destijds het sein dat om 10uur de poorten dicht gingen. Nu misschien voor jou het signaal om je zo snel mogelijk aan te melden als Poorter van Zutphen en te genieten van de vele voordelen die het Poorterschap je biedt.