Sprookjesstad Zutphen 2018

Wat vind je waar? - Winkels en winkelstraten: 12.00 - 17.00 uur. Sprookjesbal en horeca: 12.00 - 22.00 uur.

Lange Hofstraat - Heksje Foeksia

Ontmoet Heksje Foeksia, tovenaar Kwark, juf Minuul en anderen. Diverse heksenactiviteiten en gezellige kraampjes. Heksje Foeksia Filmspeurtocht (deelnameformulieren bij ByNord).

Groenmarkt & Houtmarkt - Belle en het Beest

Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koopman met een dochter genaamd Belle. Wanneer de vader op reis moet, verdwaalt hij in een bos en ontmoet het beest. Stap samen met de mooie Belle op de Groenmarkt en de Houtmarkt in het magische kasteel van het beest. Ontdek hoe haar angst en boosheid voor het monster veranderen in vriendschap en liefde.

Beukerstraat - Hans en Grietje

Knibbel, knabbel, knuisje. Wie snoept daar van mijn huisje? In de Beukerstraat, Turfstraat, Frankensteeg en de Korte Hofstraat vallen broertje Hans en zusje Grietje in de handen van een lelijke heks, die hen wil opeten. Kunnen zij ontsnappen?

Bibliotheek - Grimm

Sprookjesachtige optredens van popkoor Zutfun, gevolgd door de sprookjesverhalen van Grimm. 

Basseroord - LARP-oord

Ontmoet fantasierijke larpfiguren, zoals een waarzegger, een prinses en elfjes. Arena met spannende (nep)zwaardgevechten, ook geschikt voor kleine ridders. Magisch elfjesbos. Kramen en toverdrank (ranja). Wanted: kleine ridders gezocht om de boef te vangen!

Nieuwstad - Pinokkio

Ontmoet op de Nieuwstad Gepetto, een oude timmerman die zich zo eenzaam voelt, dat hij een mooie houten pop maakt die hem gezelschap kan houden. Hij noemt de pop Pinokkio en wenst voor het slapengaan dat de pop een echte jongen wordt. Wat is de verrassing groot wanneer Pinokkio de volgende morgen echt kan praten, lopen, springen en dansen.

Beukerstraat - Sneeuwwitje

"Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het hele land?” vraagt de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje haar toverspiegel. Wanneer die haar vertelt dat Sneeuwwitje het mooiste is, zint de stiefmoeder op wraak… Gelukkig zorgen de zeven dwergen voor Sneeuwwitje en wordt ze uiteindelijk gered door de prins.

Zaadmarkt - Levende kerststal

Grote levende kerststal. Horecaplein Winter Wonderland.

Praktische informatie - Parkeren en bereikbaarheid

Let op: de winkelstraten zijn tijdens Sprookjesstad niet bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets het beste parkeren in de bewaakte NS-fietsenstalling onder en achter het station en op bijvoorbeeld het 's Gravenhof, Broederenkerkplein of de Paardenwal. Algemene informatie over bereikbaarheid en parkeren met de auto vind je hier.