Geniet op zaterdag 8 en zondag 9 juni van food, drinks & music tijdens 'Smaak aan de Kade', het nieuwe foodtruck festival op de IJsselkade in Zutphen! Ontdek het ruime aanbod van streetfood bij de mooiste foodtrucks van Nederland. Van Indonesisch tot burgers en van vega tot hotdogs. Het hele weekend staat in het teken van lekker eten én drinken! Bij ons dranklokaal haal je een lekker koud biertje of wijntje waarvan je heerlijk kunt genieten op het terras. Met wie kom jij bourgondisch genieten aan de IJssel?

Smaak aan de Kade is gratis toegankelijk. Eerst in de rij voor muntverkoop? Daar houden wij niet van. Je betaald je eten en drinken bij de bar en foodtrucks gewoon makkelijk en snel met pin of contant.

Op Smaak aan de Kade vind je de mooiste foodtrucks voor een heerlijke middag of avond bourgondisch genieten aan het water van de IJssel. Van de lekkerste friet en hamburgers tot tapas en pokebowls: er is voor ieder wat wils. Bij veel foodtrucks vind je ook vega(n) variaties. Kijk onderaan deze pagina voor een volledig overzicht van alle foodtrucks tijdens dit weekend.

Openingstijden foodtrucks:
Zaterdag 8 juni | 12:00 - 22:30 uur
Zondag 9 juni | 12:00 - 21:00 uur

Tijdens Smaak aan de Kade geniet je overdag van livemuziek van vier upcoming singer-songwriters uit London: Leire, Atticus Blue, Shanilee en Andrew Duncan. Van hartverwarmende ballads tot meeslepende popsongs. Op zaterdagavond neemt DJ de La Montagne je van 19:00 tot 24:00 uur mee op een muzikale reis vol heerlijke beats. En op zondag van 16:00 tot 21:00 uur betovert DJ Lungarno je met een mix van lounge en dance. Laat je onderdompelen in een weekend vol food, drinks & music aan de IJsselkade!

Grand Café Pierrot, Ivar Wines en Café Old Dutch slaan de handen ineen voor de lekkerste drankjes tijdens Smaak aan de Kade. Bij het prachtige Dranklokaal in het midden van het festivalterrein haal je een ijskoud pilsje van Birra Moretti, speciaalbieren van Chamaven en Brouwerij 't IJ, de lekkerste witte-, rode-, en rosé wijnen van Ivar Wines en voor wie wil natuurlijk frisdranken!

Openingstijden Dranklokaal:
Zaterdag 8 juni | 12:00 - 24:00 uur
Zondag 9 juni | 12:00 - 21:00 uur

Zaterdagavond geniet je van een spectaculaire openingsparade op de IJsselkade. Tijdens de parade 'Convoi Exceptionnel' word je getrakteerd op een groot spektakel van theater, muziek, vuur, rook en licht! De openingsparade wordt aangeboden door de Gemeente Zutphen ter afronding van het gebiedsprogramma Rivier in de Stad, met onder andere de herinrichting van de IJsselkade. De openingsparade loopt van de IJsselkade naar de Marspoortstraat, Groenmarkt en de Lange Hofstraat. Centraal in de parade is de playground op de IJsselkade. Ter hoogte van de Marspoortstraat zal een grootse show te zien zijn.

Aanvang Openingsparade: 22:00 - 23:00 uur

 
In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni is er van alles te doen in Zutphen. Het wordt dus druk in de stad. We adviseren je daarom zoveel mogelijk te voet, met de fiets óf met het openbaar vervoer te komen. Station Zutphen ligt op loopafstand van de IJsselkade, na 5 minuten lopen sta jij al met je voeten in het gras van Smaak aan de Kade.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Zutphen loop je in vijf minuten naar de IJsselkade. Vanuit de stationshal steek je over bij de stoplichten en loop je door naar de Rozengracht (150 meter). Sla hier rechtsaf en loop de straat helemaal uit tot de stoplichten bij de kruising van de Oude IJsselbrug. Steek hier over en ga hier linksaf. Je ziet het festivalterrein al liggen... 

Met de fiets
Parkeer je fiets zoveel mogelijk op de speciaal ingerichte fietsparkeerplekken op de IJsselkade of op één van de andere fietsparkeerplekken in de stad. Ook in de Q-Park garage vind je een overdekte fietsparkeerplaats.

Met de auto
Kom je toch met de auto? De dichtsbijzijnde parkeerplaatsen vind je bij Q-Park achter het Station en op de Houtwal.