Welkom in Zutphen

Winkelen in Zutphen: persoonlijk, authentiek en eigenzinnig.
Bijzondere plekjes
Ontdek de magie van Zutphen in het donker tijdens de speciale winterwandelingen met gids.
Lees meer
Stel je voor, Zutphen als een groot sprookjesboek: magisch, uniek en reuzegezellig! Zondag 15 december.
Zien we je daar?
En geniet van het fotogenieke uitzicht!
Meer info

Van Rossems verrassend positief over Zutphen: ‘Iedereen wil hier wonen’

Begin juli was Zutphen het decor van opnames voor het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems. Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent bezochten bijzondere plekken van de stad en gaven er op hun karakteristieke wijze commentaar op. Na afloop waren de van Rossems erg te spreken over de Hanzestad. ,,Al met al vond ik Zutphen een bijzonder aangename stad”, aldus Vincent. ,,Ik ben net verhuisd, maar anders zou ik serieus over Zutphen nadenken.” Maarten: ,,Nou, een groter compliment is bijna niet mogelijk.”

Aardig

Sis wilde, zoals wel vaker, vooral even de menselijke kant belichten ,,Het is opvallend hoe ontzettend aardig en behulpzaam de mensen hier zijn. Verder is het een prachtig stadje met veel mooi aangelegd groen en fraaie tuinen. Ik ben vooral jaloers op de stokrozen.” Museum MORE was voor haar de meest positieve verrassing. ,,Schitterend gebouw ook. En Zutphen is zo heerlijk rustig, wat hoor je hier nou?”

 

Wat maakt Zutphen zo bijzonder? - Inwoners en winkeliers aan het woord

Hanzestad Zutphen - Historisch centrum, cultuur, unieke winkels, vestingwerken, evenementen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en cafés. Je bent ook van harte welkom in de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet.

'Zutphen Biedt Kansen'

Ben jij benieuwd hoe het is om in Zutphen te wonen of om er te ondernemen? In de campagne Zutphen Biedt Kansen komen inwoners en ondernemers aan het woord. Zij laten jou zien wat Zutphen zo bijzonder maakt. Bekijk hier alvast een voorproefje: