Welkom in Zutphen

In Zutphen vind je veel unieke winkels in prachtige monumentale panden. Shopze!

Lees meer

Geniet van de smaak van Zutphen en bestel je lunch, diner of borrel bij de lokale horeca!

Bekijk het aanbod

Ontdek Zutphen tijdens een heerlijk en ontspannen weekendje weg.

Slapen in Zutphen

Ruimte om te ontspannen

Historische panden, hofjes waarin de tijd heeft stilgestaan, unieke boetieks en speciaalzaken en volop cultuur. In de sfeervolle Hanzestad Zutphen vind je alles voor complete dag uit of een ontspannen weekend weg. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. En wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt, aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek? Dat maakt Zutphen het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten. 

Zutphen en het coronavirus

Zijn de winkels nu wel of niet geopend? Kan je wel of niet naar het museum? We hebben de belangrijkste maatregelen voor je op een rij gezet. 

Bekijk de maatregelen

Stadswandeling op eigen houtje

Ben je toe aan een frisse neus en wil je de meest bijzondere plekken van Zutphen ontdekken? VVV Zutphen verkoop leuke en insteressante themawandelingen die je op eigen houtje kunt lopen. 

Bekijk de verschillende wandelingen hier.

VVV Inspiratiepunt

Kom je binnenkort naar Zutphen? In het nieuwe inspiratiepunt (VVV) kun je op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over onze mooie Hanzestad en de omgeving. Je vindt ons midden in het centrum op de Houtmarkt 75. Bekijk hier alvast een sfeerimpressie: