Welkom in Zutphen

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek het échte Zutphen op eigen houtje of met een gids.

Kies jouw thema

Verrassend winkelen

Verrassend winkelen

Winkelen in Zutphen is verrassend leuk. Ontdek zelf de boetieks, speciaalzaken en eigenzinnige shops.

Bekijk het aanbod

Blijf een nachtje slapen

Blijf een nachtje slapen

Ontdek Zutphen tijdens een heerlijk weekendje weg in een hotel, b&b of op de camping.

Bekijk de mogelijkheden

Verrassend complete Hanzestad

Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks en speciaalzaken én volop kunst en cultuur. In de sfeervolle Hanzestad Zutphen vind je alles voor complete dag uit of een heerlijk weekend weg. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. En wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt, aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek? Dat maakt Zutphen het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Zien we je snel?

Wandelroutes

Ben je toe aan een frisse neus en wil je de meest bijzondere plekken van Zutphen ontdekken? VVV Zutphen verkoopt in de webshop leuke en interessante routes. 

Neem een kijkje in de webshop!

Themajaar 1572

Het jaar 1572 is het begin van de ‘geboorte van Nederland’ én een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648). Het was een heftige strijd, ook in Zutphen. Nu, 450 jaar later, kijken we terug naar wat die tijd toen, nu voor ons betekent. Dat doen we met tentoonstellingen, theater, publicaties en meer. Kijk je mee? 

Bekijk het programma
Gekleurde kopergravure getiteld: 'ZVTPHEN' voorstellend de inname van Zutphen op 16 november 1572  door Don Frederik de Toledo. De stad is fantasierijk en in spiegelbeeld afgebeeld. Het leger viel immers niet uit zuiden maar vanuit het noord-oosten binnen (Spanjaardspoort!),  van de schansen ontbreekt hier elk spoor. De prent bedoelt vooral de kracht van de aanvaller te laten zien.
Onder de afbeelding vier maal tweeregelig gedicht in oud Duits. Blad  8.

VVV Inspiratiepunt

Kom je binnenkort naar Zutphen? In het nieuwe inspiratiepunt (VVV) kun je op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over onze mooie Hanzestad en de omgeving. Je vindt ons midden in het centrum op de Houtmarkt 75. Bekijk hier alvast een sfeerimpressie: