Welkom in Zutphen

Drie dagen lang genieten van de smaak van Zutphen!

Meer info

Winkelen in Zutphen: persoonlijk, authentiek en eigenzinnig.

Bijzondere plekjes

Ontdek Zutphen voor groepen

Lees meer

Ontdek Zutphen tijdens een heerlijk weekendje weg.

Slapen in Zutphen

Van Rossems verrassend positief over Zutphen: ‘Iedereen wil hier wonen’

Begin juli 2019 was Zutphen het decor van opnames voor het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems. Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent bezochten bijzondere plekken van de stad en gaven er op hun karakteristieke wijze commentaar op. Na afloop waren de van Rossems erg te spreken over de Hanzestad en rijke historie.

Benieuwd naar hun bevindingen en ongezouten meningen? Bekijk dan op 4 februari om 20.30 uur de uitzending op NPO2. 

 

 

Wat maakt Zutphen zo bijzonder? - Inwoners en winkeliers aan het woord

Hanzestad Zutphen - Historisch centrum, cultuur, unieke winkels, vestingwerken, evenementen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en cafés. Je bent ook van harte welkom in de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet.

'Zutphen Biedt Kansen'

Ben jij benieuwd hoe het is om in Zutphen te wonen of om er te ondernemen? In de campagne Zutphen Biedt Kansen komen inwoners en ondernemers aan het woord. Zij laten jou zien wat Zutphen zo bijzonder maakt. Bekijk hier alvast een voorproefje: