Winter in Zutphen - Een sfeervolle dag uit

Tip 1: Musea Zutphen

Een schelpenkoepel uit 1697 met meer dan 10.000 schelpen leidt naar de tuin van het voormalige stadspaleis Hof van Heeckeren. In het Hof bevinden zich nu Museum Henriette Polak voor modern-klassieke kunst en het Stedelijk Museum Zutphen met. Aanrader! 

Lees meer

Tip 2: Walburgiskerk

De Walburgiskerk, die krachtig boven de stad uittorent, stamt al uit de elfde eeuw. Kijk ook binnen, naar bijzonderheden zoals de laatmiddeleeuwse doopvont, het Baderorgel en de Librije. Deze middeleeuwse kettingbibliotheek is nog in originele staat.

Lees meer

Tip 3: Unieke winkelstad

De straten en steegjes van Zutphen zijn met de monumentale gevels, sfeervolle verlichting en aantrekkelijke etalages een lust voor het oog. De historische binnenstad contrasteert met de eigentijdse shops, originele boetiekjes en galerieën. Shop ze!

Lees meer

Bijzondere overnachtingen

Langer genieten van alle cultuur en sfeer in Zutphen? Blijf overnachten in een van de luxehotels of kies een van de B&B’s, elk met hun eigen charme. Ze bevinden zich op unieke locaties of in monumenten, ook middenin het historische centrum.

Lees meer

Negen Hanzesteden verbonden door water

Zutphen is een van de negen Hanzesteden in Nederland. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en uiteraard een lekker hapje eten.

Lees meer