Religieus Erfgoedroute

Zutphen kent een rijke religieuze geschiedenis. Dit wordt weerspiegeld in de gebouwen waarin die religies werden gehuisvest en uitgeoefend. Het diverse religieus erfgoed in Zutphen wordt in 2018 verbonden in de Religieus Erfgoedroute. Alle religieuze gebouwen hebben hun eigen verhaal en geschiedenis, zijn al heel oud of juist nog relatief jong, vertellen bekende verhalen, maar ook onontdekte en spannende geschiedenissen. De functies van de gebouwen zijn in de loop der eeuwen veranderd, zoals
je zult lezen. Je zult zien dat verschillende panden niet meer als religieus centrum worden gebruikt. Dat zij toch nog van grote waarde zijn voor de stad, moge duidelijk zijn.

De Religieus Erfgoedroute voert je langs tien verschillende religieuze gebouwen in de binnenstad van Zutphen gevoerd. Wandel met het boekje 'Religieus Erfgoed in Zutphen' langs een grote kerk zoals de Walburgiskerk of een verstopte plek zoals de Schuilkapel, lees de bijpassende intrigerende verhalen en kom meer te weten over het gebruik van de gebouwen in de loop der tijd.

Tien gebouwen

De tien religieuze gebouwen die op de wandelroute te zien zijn:

De route is samengesteld door het Erfgoedcentrum Zutphen van de gemeente Zutphen, in samenwerking met Stichting Zutphen Promotie.

Audiotour

Haal de route op bij de VVV aan de Houtmarkt 75 en/of download de gratis audiotour op je mobiele telefoon. Zo werkt de audiotour:

  1. Download 'Podcatcher audio guide' op je smartphone
  2. Open de app
  3. Tik om te starten
  4. Zoek op 'Stedelijk Museum Zutphen'
  5. Selecteer de audiotour 'Religieus Erfgoedroute Zutphen'
  6. Download de tour en start bij een van de tien kerken

Veel luister- en wandelplezier!