Bijzonder Plekje

Onlangs bezocht Marleen Brekelmans Hanzestad Zutphen, zij ging voor jou opzoek naar de mooiste plekjes in de stad, haar tips hebben wij -heel handig- voor jou hier samengevat!

Wanneer ik ’s ochtends de snelweg naar Zutphen op draai, weet ik nog niet dat deze stad mijn verwachtingen torenhoog gaat overtreffen. Ik had beter moeten weten. Als je als stad de bijnaam ‘Torenstad’ hebt, dan mag je wel wat verwachten. En hoewel kleinschalig weet ik toch meer dan 10.000 stappen te zetten op de eerste dag van mijn bezoek aan deze Hanzestad. Niet veroorzaakt door de omvang van de stad, maar door het enthousiasme van Mark Schuitemaker, manager stadspromotie, die me alle hoeken van Zutphen laat zien.

Ik verbaas me over het hippe karakter van de stad, verwonder me over de verborgen hofjes, bewonder de historische gevels, dwaal door de straten en steegjes, luister gretig naar alle verhalen van de lokale ondernemers en dagdroom over een eigen bijzonder plekje in deze stad. Ik heb veel met je te delen, maar begin met deze 10 hoogtepunten die je niet mag missen. Verken net als ik de stad te voet en neem deze plekken mee op je wandeling door Zutphen.

Tussenstop verplicht

Wanneer je door de straten van Zutphen dwaalt, kom je langs de leukste en lekkerste adressen. Delicatessen winkels, hippe koffie adressen, mooie concepstores… Ik heb de meest bijzondere adressen van de stad voor je op een rij gezet, plan zeker wat extra tijd in! Te veel moois om te ontdekken!

Bekijk ook de mooiste en lekkerste winkels van Zutphen

Mooi & Lekker