Kleur de Hanze

In Zutphen worden van 22 december tot en met 30 december twee monumentale panden verlicht. Op de Houtmarkt 44 en Houtmarkt 70 worden in de avonduren 150 verschillende kunstwerken geprojecteerd, gemaakt door én voor Zutphenezen, Zutphenaren en bezoekers van onze Hanzestad. 

Tot en met 3 december kon je op deze website je kleurplaat insturen, wie weet staat jouw kunstwerk in december op een van de 2 deelnemende gevels in Zutphen! ‘Kleur de Hanze’ zal gedurende 9 dagen in 9 hanzesteden tegelijk plaatsvinden. Zo ontstaat één lichtkunstwerk dat de verbinding tussen de Hanzesteden op een unieke manier voor iedereen zichtbaar maakt.


 

Download kleurplaten

 • Houtmarkt 44

  Het monumentale pand Houtmarkt 44 in Zutphen wordt in 1326 als eerst vermeld als woning en is dan eigendom van de graven van Gelre en Zutphen. Intussen zit er een ijssalon in het gebouw.

  Download
  Houtmarkt 44
 • Houtmarkt 70

  Het gebouw aan de Houtmarkt 70 is een monumentaal pand gebouwd rond 1615. Het is herkenbaar aan de bakstenen trapgevel en rijke, natuurstenen decoratie.

  Download
  Houtmarkt 70

UPLOAD JE ONTWERP

Heb jij één of meerdere panden ingekleurd / ontworpen? Upload je kunstwerk dan hieronder via de upload button. Voor elk pand selecteren we de 150 mooiste inzendingen. Wie weet is ook jouw kunstwerk te zien tijdens Kleur de Hanze! 

Klik hier voor veelgestelde vragen en de voorwaarden.