Op zaterdag 14 oktober staan de negen Hanzesteden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle in het teken van 24 uur Hanze. In Zutphen vieren we dat met de allereerste editie van de Museumnacht. Tijdens de Museumnacht Zutphen slaan de Bibliotheek, Dat Bolwerck, Luxor Theater, Stedelijk Museum Zutphen, Muzehof en Woest Oost de handen ineen en zorgen voor een gevarieerd programma van dans, cabaret, muziek en theater. Ook openen verschillende monumenten hun deuren! Beklim de torens van de Sint Janskerk, Walburgiskerk en de Wijnhuistoren en geniet van een fantastisch uitzicht over de sfeervol verlichte stad in de avonduren, bekijk de eeuwenoude Burgerzaal of betreed de Berkelpoort welke als onderdeel van de oude stadsmuur over de Berkel ligt.

Het belooft een leuke en inspirerende  “nacht” te worden. Op iedere locatie beleef je een heel divers programma. Ook kun je natuurlijk de lopende tentoonstellingen bekijken. Je vult je nacht gemakkelijk met interessante, grappige, spectaculaire en muzikale workshops, tours en optredens. Alle activiteiten van Museumnacht binnen in de deelnemende locaties (Bibliotheek, Dat Bolwerck, Luxor en Stedelijk Museum Zutphen) zijn enkel toegankelijk met het Museumnacht Passe-partout. Deze koop je voor slechts € 10,00. De monumenten zijn gratis toegankelijk.


OPENING MET PJOTR EN WOLFRAM REISIGER

Om 18:30 uur wordt de Museumnacht officieel geopend door wethouder Rick Verschure. Pjotr treedt samen met Marise op met het speciaal voor het Hanzejaar gemaakte “Welkom in de stad”, koren zingen een speciaal door stadsdichter/muzikant Wolfram Reisiger gemaakte canon van de Hanze en ook Just / Girls Danst zorgt voor een mooie show! 

18:30 uur // Wijnhuistoren

AVONDVULLEND PROGRAMMA

Tijdens de Museumnacht Zutphen slaan de Bibliotheek (Broederenkerk), Dat Bolwerck, Luxor Theater, Musea Zutphen, Muzehof en Woest Oost de handen ineen en zorgen voor een gevarieerd programma van dans, cabaret, muziek en theater. Naast de reguliere openstelling van de locaties kun je met de Museumnacht Passe-partout de hele avond genieten van diverse optredens, workshops en rondleidingen. De passe-partout is nu online te koop voor €10,00.19:00 - 24:00 uur // Dat Bolwerck, Musea Zutphen, Bibliotheek, Luxor Theater

OPEN MONUMENTEN

Beklim de torens van de Sint Janskerk, Walburgiskerk en de Wijnhuistoren en geniet van een fantastisch uitzicht over de de sfeervol verlichte stad in de avonduren, bekijk de eeuwenoude Burgerzaal of betreed de Berkelpoort welke als onderdeel van de oude stadsmuur over de Berkel ligt. Tijdens de Museumnacht zijn de monumenten gratis toegankelijk. 

19:00 - 24:00 uur // Berkelpoort, Burgerzaal, Sint Janskerk, Walburgiskerk, Wijnhuistoren

Circo Di Strada Night Parade

Tijdens de Museumnacht trakteren we je drie keer op de internationale circusparade van Circo di Strada! Geniet op de route van de Lange Hofstraat, Korte Hofstraat, Turfstraat, Beukerstraat, Sprongstraat en de Houtmarkt van duizenden lichtjes en bijpassende magische muziek. Een ervaring die je je nog lang zal herinneren.

19:30, 20:30, 21:30 uur // Diverse straten

WINKELS OPEN

Tijdens de Museumnacht openen diverse winkels in de Nieuwstad, Turfstraat, Korte Beukerstraat, Korte Hofstraat, Lange Hofstraat en de Spittaalstraat hun deuren. Shop de nieuwste najaarscollecties en laat je in de straten verrassen door diverse activiteiten.

Tot 21:00 uur // Diverse straten


 

PROGRAMMABOEKJE

Het officiele programmaboekje voor Museumnacht is vanaf donderdag 5 oktober gratis af te halen bij de VVV en andere deelnemende locaties. Of download het boekje via de onderstaande link.