Welkom in onze stad, welkom in Zutphen

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek het échte Zutphen met een stadswandeling op eigen houtje of met een gids.

Kies jouw thema

Verrassend winkelen

Verrassend winkelen

Winkelen in Zutphen is verrassend leuk. Ontdek zelf de boetieks, speciaalzaken en eigenzinnige shops.

Bekijk het aanbod

Blijf een nachtje slapen

Blijf een nachtje slapen

Ontdek Zutphen tijdens een heerlijk weekendje weg in een hotel, b&b of op de camping.

Bekijk de mogelijkheden

Themajaar 'Gedrukt in Zutphen'

Themajaar 'Gedrukt in Zutphen'

"Gedrukt in Zutphen" is het themajaar van 2024. Dit themajaar kun je op allerlei manieren gaan beleven: toneel, tentoonstellingen, lezingen, publicaties, wandelingen.

Ontdek het themajaar

Verrassend complete Hanzestad

Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks en speciaalzaken én volop kunst en cultuur. In de sfeervolle Hanzestad Zutphen vind je alles voor complete dag uit of een heerlijk weekend weg. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. En wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt, aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek? Dat maakt Zutphen het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Zien we je snel?

Fotozomer Zutphen 2024

Geniet van allerlei soorten fotografie tijdens deze vierde editie van Fotozomer Zutphen. Met tentoonstellingen variërend van de internationale World Press Photo tot exposities van lokale fotografen. Juist deze variatie aan foto’s en fotografen maakt de Fotozomer een lust voor het oog.  

World Press Photo 10de editie 

Waters & Meer – Robin de Puy

Binnenstadsexpositie – Fotoclub Zoom-in

Mooiste Gezichten van Zutphen - Frank Mossink

Naast deze exposities zijn er nog verschillende unieke lezingen en activiteiten bij te wonen. Hou site in de gaten voor de meest actuele informatie. 

Meer informatie

Wandelroutes

Ben je toe aan een frisse neus en wil je de meest bijzondere plekken van Zutphen ontdekken? VVV Zutphen verkoopt in de webshop leuke en interessante routes.

Bezoek de webshop

VVV Inspiratiepunt

Kom je binnenkort naar Zutphen? In het nieuwe inspiratiepunt (VVV) kun je op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over onze mooie Hanzestad en de omgeving. Je vindt ons midden in het centrum op de Houtmarkt 75. Bekijk hier alvast een sfeerimpressie: