Welkom in Zutphen

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek onze Hanzestad

Ontdek het échte Zutphen met een stadswandeling op eigen houtje of met een gids.

Kies jouw thema

Verrassend winkelen

Verrassend winkelen

Winkelen in Zutphen is verrassend leuk. Ontdek zelf de boetieks, speciaalzaken en eigenzinnige shops.

Bekijk het aanbod

Blijf een nachtje slapen

Blijf een nachtje slapen

Ontdek Zutphen tijdens een heerlijk weekendje weg in een hotel, b&b of op de camping.

Bekijk de mogelijkheden

Kleur de Hanze

Kleur de Hanze

Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw

Ontdek het hier

Verrassend complete Hanzestad

Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks en speciaalzaken én volop kunst en cultuur. In de sfeervolle Hanzestad Zutphen vind je alles voor complete dag uit of een heerlijk weekend weg. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. En wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt, aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek? Dat maakt Zutphen het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Zien we je snel?

Winterfestijn 2023

Op zondag 10 december staat Zutphen volledig in het teken van het Winterfestijn. Tijdens het Winterfestijn is het echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van 12:00 - 17:00 uur van livemuziek, adembenemend straattheater, (kinder)attracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen. Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen. Ben jij klaar voor een magisch dagje uit in Zutphen?

Meer informatie

Wandelroutes

Ben je toe aan een frisse neus en wil je de meest bijzondere plekken van Zutphen ontdekken? VVV Zutphen verkoopt in de webshop leuke en interessante routes. 

Neem een kijkje in de webshop!

VVV Inspiratiepunt

Kom je binnenkort naar Zutphen? In het nieuwe inspiratiepunt (VVV) kun je op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over onze mooie Hanzestad en de omgeving. Je vindt ons midden in het centrum op de Houtmarkt 75. Bekijk hier alvast een sfeerimpressie: