Tips voor het hemelvaartweekend in Zutphen

| Zutphen Promotie

Dit hemelvaartweekend is er weer van alles te beleven in en om Zutphen! Met zonnige dagen in het vooruitzicht, het perfecte moment om er lekker op uit te gaan. Wij hebben de leukste activiteiten en uitstapjes voor je op een rij gezet!

3D Hanze Streetart Route 
15 mei t/m 31 juli
De beste (inter)nationale 3D Street Painters brengen de Hanzetijd in Zutphen tot leven met zes levensgrote 3D kunstwerken in het centrum van de stad. Een koggeschip in de oude haven, een voorraadkelder met goederen die verhandeld werden of een weergave van de stad uit de Hanzetijd: tijdens de 3D Hanze Streetart Route kan jong en oud de Hanzetijd beleven. Ga in het kunstwerk staan en laat je fotograferen, zo lijkt het net of je onderdeel bent van de 3D street painting! Haal je gratis plattegrondje met de locaties bij de VVV aan de Houtmarkt 75.

Hemelvaartsdag in de Overtuin
donderdag 18 mei
Op Hemelvaartsdag is de Overtuin in Warnsveld voor alle bezoekers opengesteld van 12:00 - 17:00 uur. Deze mooi bewaarde landschapstuin uit 1832 is een juweeltje in haar soort. En dit is het moment om dat te ervaren met volop bloeiende bomen en planten! In de galerie geniet je van de expositie ‘Thuis tussen de bomen’ van Saskia Obdeijn en live-muziek van Astrid Volckerick. Zij begeleidt zichzelf daarbij op piano en brengt jazz ballads, chansons en bossanova ten gehore. Toegang €3,50 per persoon.

Lees Mei - Estafette lezing in Dat Bolwerck
donderdag 18 mei
Op Hemelvaartsdag is het weer tijd voor de jaarlijkse estafette lezing en wordt de Mei van Herman Gorter in estafette voorgelezen door honderd literatuurliefhebbers, voordrachtskunstenaars, dichters, lezers, docenten, vertalers en anderen. Er is geen betere manier om de lente in te luiden in de prachtige tuin van Dat Bolwerck, kom de poëzie vieren tussen 12:00 en 18:00 uur. De toegang is gratis.

 

Meimarkt
zondag 21 mei
Het credo ‘voor ieder wat wils’, wordt ruimschoots waargemaakt op de Meimarkt. Deze zondag geniet je tussen 10:00 en 17:00 uur van meer dan 250 kooplieden en standhouders uit het gehele land. Vanaf de Marspoortstraat tot en met de Spittaalstraat staan er slingerend door het gezellige stadscentrum en over de markten zo'n 250 kramen. Kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in een van de aanwezige attracties. 

Koopzondag en Muziek in de Stad
zondag 21 mei
Tijdens deze koopzondag geniet je van ‘Muziek in de Stad’. Een in de zomer maandelijks terugkerend evenement met de beste straatmuzikanten uit heel Europa. Je vindt de artiesten in de Beukerstraat, Korte Hofstraat en op de Houtmarkt. De winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Beklim de Berkelruine
zondag 21 mei
De Berkelruïne is zondagmiddag 21 mei tussen 13.00 en 17.00 uur open. Afgelopen maand trok de eeuwenoude waterpoort over de Berkel honderden bezoekers. Net als toen zullen ook komende zondag monumentgidsen van het Gilde de bezoekers ontvangen. Ook de Burgerzaal en de Wijnhuistoren zijn deze zondag geopend. De toegang is gratis.