Werelds eten in Hanzestad Zutphen

Wereldkeuken Hanzestad Zutphen - Sultani

Als je aan local Tim Versteeg vraagt wat zijn favoriete eten is krijg je “veel en lekker” als antwoord. Hij is gek op de wereldkeuken en in Zutphen kan hij zijn hart ophalen: van Italiaans en Marokkaans tot Indonesisch en Afghaans. In dit blog deelt hij zijn favoriete adressen.

1. BioToko - Indonesisch

“BioToko is vaste prik als we iets willen afhalen of laten bezorgen. Bij BioToko kun je heel goed Indonesisch eten. Alle ingrediënten zijn biologisch en mijn vrouw eet zo goed als veganistisch en dan heb je hier voldoende keuze. Ze hebben zelfs een vegan lemper met seitan. Ik bestel hier graag de rendang en de tahu/tempeh. Voor m’n kinderen is dat nét iets te pittig maar we hebben inmiddels ontdekt dat de Tempeh Kuning, de Sajur Lodeh, gado gado en de Sajur Kerrie perfect zijn voor de kleintjes.”

BioToko, Lijmerij 27

2. Sultani - Marokkaans

“Mijn vrouw en ik zijn gek op Mezze’s en Tajine’s en laten dit nou net de specialiteiten zijn van restaurant Sultani. Je kan hier ook lekker op het terras zitten met uitzicht op de Wijnhuistoren. De bediening bij Sultani is gastvrij en je ziet echt dat de eigenaar er staat met hart voor de zaak en betrokken is met wat er op de vloer gebeurt. Als iemand die zelf twintig jaar in de horeca heeft gewerkt kan ik dit heel erg waarderen.”

Sultani werd in 2021 op Tripadvisor aanbevolen als Travellers' Choice.

Sultani, Groenmarkt 35

3. Pinto Thai Street Food - Thais

“Ook dit adres staat hoog op ons lijstje als we gaan afhalen. Toen ik voor de eerste keer hier bestelde wist ik niet wat ik proefde. Ik heb in Utrecht veel Thai’s gegeten, maar dat kon niet tippen aan het eten van Pinto Thai. Onze favoriet is de vis in rode curry (Chu Chi Pla). Dit Thaise tentje opende vorig jaar op de Spittaalstraat, je kunt er niet zitten maar wel afhalen.”

Pinto Thai Street Food, Spittaalstraat 108

4. De Revolutie - Latijns-Amerikaans

“Dit is een lekkere plek voor cocktails op het terras, heerlijke tortilla’s of empanada’s of gewoon een goed stuk bavette. De Revolutie is laagdrempelig maar voelt toch als een belevenis. Binnen in het restaurant hangt een fijne sfeer, het is lekker kleurrijk en je waant je echt even in Latijns-Amerikaanse sferen. Ik heb zelf ook als kok gewerkt toen ik nog in Utrecht woonde, dus ik kan een open keuken zoals je die hier vindt wel waarderen.”

De Revolutie, Zaadmarkt 74

5. Vaticano - Italiaans

“Alleen het terras van Vaticano is al de moeite waard om er naartoe te gaan. Hier kun je nog heerlijk van de zon genieten in de namiddag. De bediening is gastvrij en aardig en je kunt hier lekker eten. Van pizza’s tot pasta’s of goede vlees- en visgerechten. De anti pasti is hier ook heerlijk.”

Vaticano, Houtmarkt 79

Tip van de redactie: aan goede Italianen geen gebrek in Zutphen. Probeer Sani (Turfstraat 4) eens voor een heerlijke Italiaanse lunch of haal een van de geroemde pizza’s af bij Pizza da Stefano (Stationsstraat 2).

6. Afghan Darbar - Traditioneel Perzisch

“Ik heb hier nog niet gegeten maar hij staat hoog op mijn verlanglijstje en ik hoor er goede verhalen over. De Perzische keuken is een keuken die ik verder zou willen verkennen dus ik ben heel blij dat dit nu ook in Zutphen kan. Ben benieuwd!”

Afghan Darbar, Stationsplein 59

Overige horeca in Zutphen


Benieuwd naar het volledige aanbod van restaurants en lunchrooms in onze mooie Hanzestad? Je vindt ze hier allemaal: www.inzutphen.nl/horeca