Over Zutphen Promotie / InZutphen - Evenementen

Zutphen staat bekend om het grote aantal evenementen het hele jaar door. Van het grootschalige Nationale Bokbierfestival tot kleine workshops. Zutphen Promotie adviseert evenementenoranisatoren en kan bijdragen aan de promotie van een evenement. Ook is Zutphen Promotie een van de organisatoren van Sprookjesstad Zutphen en verzorgen wij de campagne rondom Fotozomer Zutphen. Organiseer je zelf een evenement in Zutphen of Warnsveld? Kijk dan hieronder wat Zutphen Promotie / InZutphen voor jou kan betekenen. 

Alle evenementen 

InZutphen biedt alle evenementen in Zutphen en Warnsveld een plek in de goedbezochte uitagenda op inzutphen.nl/uitagenda. Informatie hiervoor aanleveren kan via een online formulier. Aan de hand van deze uitagenda promoot InZutphen evenementen ook via andere kanalen zoals social media, nieuwsbrieven, folders en persartikelen. Welke kanalen we inzetten voor welk evenement, hangt af van bijvoorbeeld de doelgroep en de grootte van het evenement. 

Grote evenementen (zogenaamde A-events):

  • Vermelding in de uitagenda op inzutphen.nl. 
  • Uitlichten van het evenement op de home van InZutphen.nl.
  • Vermelding op de digitale welkomstborden – twee weken. Zorg dat je hiervoor op tijd een plek reserveert via pr@inzutphen.nl. InZutphen heeft namelijk maar twee beschikbare plekken en vol=vol. Bekijk hier de specificaties
  • Vermelding in de brochure Welkom in Zutphen (indien tijdig bekend is dat een evenement gaat plaatsvinden, deze brochure wordt namelijk maar eens per jaar gedrukt.)
  • Vermelding in digitale nieuwsbrief voor bezoekers. 

Handig om te weten

Welke middelen we voor welke evenementen inzetten, hangt onder andere af van: de grootte van het evenement, de inhoud van het evenement (in hoeverre versterkt het evenement wel/niet het merk Zutphen), de toegankelijkheid van het evenement.

Voor alle bovenstaande middelen geldt: hoe sneller wij beschikken over voldoende informatie (tekst en beeld), hoe beter we bovenstaande middelen kunnen inzetten. Als evenementenorganisator ben je zelf verantwoordelijk voor (tijdig) aanleveren van materiaal. Heb je daar hulp bij nodig, laat het dan vooral weten. 

Plaats je evenement in de uitagenda

Vergunning voor evenement

Let op: vergunningaanvragen voor evenementen gaan via gemeente Zutphen