De beste speciaalbieren in een historisch jasje

| Zutphen Promotie

In 2021 gooit ondernemer Daan Nijendijk het roer helemaal om. Hij geeft zijn baan op en begint zijn eigen speciaalbierenwinkel in Zutphen. En met succes, want nog geen tweeëneenhalf jaar later verhuisd zijn winkel Hoppiness naar een prachtig monumentaal pand midden in de historische binnenstad.

In de Sprongstraat kunnen bezoekers hun hart ophalen met een groot aanbod aan speciaalbieren. En niet alleen daarom is een bezoekje aan te raden. Het rijksmonument waarin Hoppiness nu gevestigd is, is beeldschoon en uniek in haar soort. Het karakteristieke pand met bijzondere tuitgevel is gebouwd in 1409. Ruim honderd jaar vond je hier de nostalgische sigarenspeciaalzaak van Schimmel. Het bijzondere interieur daarvan is ook nu nog terug te vinden, maar nu gevuld met de beste speciaalbieren. De oude klimaatkamer is behouden en is nu een rijpingskamer geworden voor de meest bijzondere bieren.

Ruim 600 speciaalbieren
Bij Hoppiness houden ze wel van een goed glas bier! De passie en liefde voor bier delen ze graag met de rest van het land. Met een assortiment van ruim 600 bieren uit het binnen- en buitenland is de winkel een walhalla voor liefhebbers van bier. Naast lokale bieren uit Zutphen en de rest van Nederland, vind je ook bieren uit onder andere Spanje, Portugal, Polen, Engeland en de Verenigde Staten.

Benieuwd geworden naar Hoppiness? Ga er snel eens langs voor het beste advies, een bierproeverij of om het prachtige pand van binnen en buiten eens goed te bekijken. Je vindt Hoppiness aan de Sprongstraat 7.