7x tips voor kids op een druilerige dag in Zutphen

| Manon ter Wee

Langzaam maar zeker worden de dagen weer wat langer, maar het mooie weer laat nog even op zich wachten. Gelukkig hoef je je ook tijdens donkere en druilerige dagen niet te vervelen in Zutphen. Local Manon deelt haar favoriete activiteiten en go to plekken in Zutphen om deze dagen met haar kids een beetje op te fleuren.

1. Knutselen

“Mijn dochter Diede is echt een knutselkoningin, het liefst haalt ze er van alles bij en is ze er lekker lang mee zoet. Voor knutselspullen gaan we graag naar de winkel van Schepping - dat is toch wel de Ferrari onder de knutselwinkels. Maar ook bij de HEMA komen we heel graag, daar heb je ook altijd hele leuke spullen waar je creatief mee kunt doen.”

Schepping - Agnietensteeg 12
HEMA - Beukerstraat 14

2. Bakken

“Als we thuis bakken, maken we heel graag van alles met appel: van appeltaarten tot appelflappen. We hebben namelijk een heel mooi appelboompje in onze achtertuin staan, en dat maakt het bakken extra leuk. Koekjes bakken of het maken van heerlijke muffins voor Pasen vinden we ook heerlijk om te doen. Lekker kneden en spelen met het deeg.”

Blokker - Beukerstraat 17
HEMA - Beukerstraat 14
Xenos - Polsbroek 83

3. Bibliotheek

“De bibliotheek van Zutphen is al een monument op zich in de prachtige Broederenkerk. We vinden het heel fijn om daar te komen. Boris leest al
volop en Diede begint net met lezen dus ze gaan er graag naartoe om boeken te lenen. Het is magisch om in de wereld van die mooie bibliotheek rond te dwalen. Er zijn ook veel leuke voorleesochtenden.”

Graafschap Bibliotheek - Broederenkerkplein 2

4. Museum

"In musea komen we ook heel graag, juist om de nieuwsgierigheid voor geschiedenis en kunstzinnigheid een extra stimulans te geven. In het Stedelijk Museum is het heel leuk om de historische schatten van Zutphen te ontdekken en om te leren waar het allemaal vandaan komt.

Museumwinkel ‘t Snoepje is een leuk en relatief onbekend plekje, uniek en authentiek. Diede is hoogstwaarschijnlijk een van de weinige kinderen die niet van snoep houdt, maar Boris wel en die vindt het heel leuk om naar de museumwinkel te gaan. Je kunt daar allemaal soorten snoep vinden en ook echt de oud-Hollandse varianten. Boris’ favoriet: de kaneelstokjes, die vindt hij heerlijk. Het leuke aan het museum vind ik vooral de authentieke sfeer en dat het dat traditionele oud-Hollandse gevoel nog heeft.”

Stedelijk Museum Zutphen - ’s Gravenhof 4
Museumwinkel ’t Snoepje - Ravenstraatje 3

5. Bioscoop

“Boris is dol op de bioscoop, we gaan dan graag naar Cinemajestic. Er draaien regelmatig kinderfilms, het is leuk daar te zitten en je kunt er lekker eten, drinken en natuurlijk popcorn bestellen. Super leuk dat je gewoon op een knopje kunt drukken en dat de bediening je bestelling aan je bioscoopstoel komt bezorgen.

Luxor vind ik ook heel erg leuk om naartoe te gaan, echt zo’n sfeervol filmhuis waar je ook terecht kunt voor internationale arthouse films. Je hebt er ook een junior-programma. Luxor is nog één van de oudste filmtheaters in Nederland die nog in bedrijf is. Ik kom er zelf graag, ben er met de kids nog niet geweest.”

Cinemajestic - Dreef 8
Luxor - Houtmarkt 64

6. Bowlen

“Bowlen is hier favoriet, dan gaan we graag naar Kings&Queens. Toen de oma van Boris en Diede jarig was regende het een keer zo hard, dat we met de hele familie naar Kings & Queens zijn gegaan. Dat was een succes: je kunt je er heerlijk vermaken en je kunt er ook poolen en andere spellen doen. Ook leuk: voor de allerkleinsten heb je ook een speciaal kinderrekje die hen helpt met het richten van de bowlingbal.“

Kings & Queens - Stationsplein 6

7. Boswandeling

“Als het niet regent gaan we ook graag het bos in. Het bos vind ik tijdens alle seizoenen prachtig. We gaan dan graag naar het Warnsveldse bos, maar bezoeken ook graag het bos bij Huis ’t voorst of het Baakse bos. De kinderen nemen regelmatig gevonden schatten uit het bos mee naar huis en daar maken ze thuis weer mooie dingen van.

Bij Superspul kun je leuke dingen vinden om het bos in mee te nemen, zoals verrekijkers en vergrootglazen, of een doosje waar je al je gevonden schatten kunt bewaren. En bij Geluksvogels kun je ook van alles vinden om meer te weten komen over de natuur of de natuur van nog een stukje dichterbij te ervaren. Zo heb je mooie speurtochten en informatiekaarten over paddenstoelen en bomen, bijvoorbeeld. Zo zie je maar, weer of geen weer, er is altijd wel wat leuks te doen in Zutphen.”

Superspul - Laarstraat 21
Geluksvogels - Schupstoel 5


Tip: Wil je meer tips voor activiteiten met kinderen? Hier vind je een overzicht van de vele mogelijkheden in Zutphen!

Dit blog is een herplaatsing van oktober 2022.