De fluisterboten varen weer

| Zutphen Promotie

Langzaam maar zeker zie je overal het frisse lentegroen weer in de stad opkomen, mensen die in het zonnetje flaneren over de IJsselkade en de drukbezochte ijssalons die een glimlach op je gezicht toveren. Het is lente! En dat betekent ook dat de fluisterboten weer gaan varen, een must-do als je in Zutphen bent.

De fluisterboten zijn niet meer weg te denken uit Zutphen, al ruim 25 jaar weten tienduizenden bezoekers de boten ieder jaar weer op de Berkel te vinden. In een fluisterboot ontdek je de charme van Zutphen en haar betoverende natuur vanaf het water. In 2024 start het vaarseizoen op zaterdag 30 maart en staan de schippers voor je klaar voor een vaartocht over het rustige water van de Berkel.

Unieke verhalen van de schippers
In een tocht van ongeveer 75 minuten vaar je langs historische monumenten en verrassende plekken terwijl de schipper (fluisteraar) op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van onze Hanzestad vertelt. De fluisterboten varen in het vaarseizoen zeven dagen per week. Je kunt een plek reserveren via de website van de fluisterboten.

Wat is een fluisterboot?
De geschiedenis van de fluisterboten gaat terug naar 1996. In dat jaar liet de toenmalige wethouder Van der Houwen de eerste fluisterboot in Zutphen te water. De fluisterboot dankt haar naam aan de elektromotoren die een minimaal geluid produceren, fijn voor de natuur én voor jou natuurlijk. Om de boten veilig over de woelige baren te manoeuvreren zijn uiteraard ervaren schippers nodig; de zogenoemde Fluisteraars.

Je vindt de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage 1