Nieuwe ondernemer: The Bike Store

| Rudi Hofman

In Zutphen zijn er het afgelopen jaar veel nieuwe winkels bijgekomen. Ook zijn er meerder zaken verhuisd en/of uitgebreid. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van nieuwe en verhuisde winkels in Zutphen. Maar eerst: een leuk interview met Claudia en Rik, eigenaren van The Bike Store. In deze compleet vernieuwde zaak komen fietshebbers volledig aan hun trekken.

Sportieve fietser valt bij The Bike Store met neus in boter

De smaakvol ingerichte winkel van The Bike Store aan de Donkeresteeg in Zutphen ademt ruimte en rust. Geen tientallen fietsen dicht opeengepakt, maar telkens hooguit een of twee fietsen per merk waar je met gemak om heen kunt lopen.

Op het vorige adres aan de Laarstraat ontbrak deze luxe tot afgelopen najaar volledig. “Daar was de winkel lang en smal en de werkplaats nog niet half zo groot als de huidige. De laatste twee jaar was het eigenlijk niet meer te doen. Het voelde alsof we met een groot gezin in een te klein huis woonden”, zegt Claudia Ostet. Zij en haar vriend Rik Broer zijn sinds november 2015 de eigenaren.

Heel enthousiast

Na een verbouwing van twee maanden, waarbij een groepje fietsvrienden/vaste klanten volop heeft meegeklust, opende de winkel op 7 september zijn deuren aan de Donkeresteeg.  Claudia: “Iedereen is heel enthousiast over het resultaat.” Aan de voorkant zit The Bike Store tussen de Kruidvat en de Bazaar Supermarkt. De entree van de werkplaats bevindt zich aan de smalle steeg van ‘de Laere Poorte’.

Het ondernemen in de Zutphense binnenstad bevalt de in Almen wonende Claudia en Rik heel goed. “Zutphen is een mooie, historische stad en wij kennen persoonlijk veel andere ondernemers. Als ik in het centrum loop, raak ik doorlopend met anderen in gesprek. Wat betreft andere fietswinkels hebben we een goede samenwerking met Profile Bleumink en Bike Totaal Wolters Tweewielers. We verwijzen geregeld klanten naar elkaar door als wijzelf iets niet kunnen leveren”, zegt Claudia.

 

Sportieve fietsen

Mountainbikes, race- en tourfietsen en sinds enkele jaren ook gravelbikes; robuuste racefietsen geschikt voor ritten in de natuur. Dat zijn de sportieve fietsen waarop The Bike Store zich richt en in is gespecialiseerd. Al staan er bijvoorbeeld ook wel enkele e-bikes en stadsfietsen in de winkel.

Claudia: “Moutainbikes hebben we vanaf 600 à 700 euro en racefietsen en gravelbikes vanaf 1300 à 1400 euro. We kiezen bewust voor producten van topkwaliteit.” Dit geldt ook voor de grote collectie fietskleding, -schoenen en -accessoires. “Ik verkoop een klant liever een fietsbroek van 120 euro die bij intensief gebruik drie jaar meegaat dan eentje van 60 euro die na een jaar alweer versleten is.”

Open werkplaats

De werkplaats is een integraal onderdeel van de 700 vierkante meter grote winkel. De monteurs Erik Boers en Nico Jansen en mede-eigenaar Rik Broer werken hier in het volle zicht van klanten zoals koks dat doen in een open keuken van een restaurant. Alleen het magazijn waarin onder meer reparatiefietsen staan, is een afgesloten gedeelte.