Originele kindercadeaus in Zutphen

| Manon ter Wee

Manon ter Wee (39) woont in Zutphen met haar partner Sjoerd en kids Boris (8) en Diede (5). Als local deelt ze ieder seizoen haar beste tips. In februari is haar dochter jarig. Ontdek hieronder haar favoriete winkels in Zutphen voor originele kindercadeaus. Van duurzaam speelgoed tot meeslepende kinderboeken.

Duurzaam en houten speelgoed

“Superspul vind ik echt een hele leuke speelgoedwinkel. Ze hebben mooi, duurzaam en verantwoord speelgoed dat ook echt leuk is voor kinderen om mee te spelen. Mijn kinderen vinden het zelf heerlijk om daar rond te neuzen en ook ik kan mezelf er helemaal verliezen. Leuk speelgoed en altijd erg mooi ingepakt, dat is extra fijn geven. De dames in de winkel kunnen goed advies geven en echt meedenken voor een leuk cadeau. Van buitenspeelgoed, tot knutselspul een héél veel leuke spelletjes.”

Nog zo’n mooie is de Meubelarij Hawi op de houtwal. Dit is toch wel echt een begrip voor Zutphenezen. Mooi houten speelgoed, met zorg en aandacht gemaakt in de werkplaats van de Meubelarij. Ze hebben een heel groot assortiment houten duurzaam speelgoed. Van blokkendozen, loopkarren, driewielers, kapla, keuken speelgoed en auto’s, tot treinbanen. Echt een begrip in Zutphen.”

Superspul - Laarstraat 21
Meubelarij Hawi - Houtwal 10

Stijlvolle kinderkleding

Mijn dochter Diede heeft veel kleding van Su&Jill. Super mooie kleding, net even wat specialer. Je betaalt wel wat meer, maar je hebt dan ook echt kwaliteit dat lang meegaat. Dat is dan toch duurzamer en fijner kopen. Af en toe snuffel ik bij het Geheim van Mooie Dingen voor een mooi tweedehands pareltje. Ik breng er zelf al onze kinderkleding naar toe. En ik kom ook regelmatig bij de Hema natuurlijk. Fijn voor basics, pyjama's en ondergoed.”

Su&Jill - Sprongstraat 9
Het Geheim van Mooie Dingen - Laarstraat 57
HEMA Zutphen - Beukerstraat 14
 

Mooie kinderboeken

“Van Someren & ten Bosch is een prachtige boekenwinkel, echt zoals een boekenwinkel hoort te zijn. Maar ook Het Geheim van Mooie Dingen heeft bijzondere kinderboeken. En - ja, daar is ze weer - ook bij Su&Jill kun je leuke kinderboeken vinden.”

Van Someren & Ten Bosch - Turfstraat 19
Het Geheim van Mooie Dingen - Laarstraat 57
Su&Jill - Sprongstraat 9

Knutselen en DIY

Voor mijn kinderen slaag ik eigenlijk altijd bij Superspul. We komen er vaak om wat uit te zoeken voor onszelf of voor een vriendje of vriendinnetje. Ze verkopen daar ook mooie muziek instrumentjes en knutselspullen van Djeco of knutselpakketten van Pakje Plezier. Die knutselpakketten zitten vol met restmateriaal waar weer de mooiste dingen mee gemaakt kunnen worden. Leuk én duurzaam. Voor het serieuze knutselwerk is Schepping een mooie winkel. Van verschillende soorten papier, verf en ecoline, tot boetseerspullen en glitters. Een waar paradijs voor de knutselaar en kunstenaar.

Superspul - Laarstraat 21
Schepping - Agnietensteeg 12