Op zondag 8 december 2024 staat Zutphen voor de derde keer volledig in het teken van het Winterfestijn. Tijdens het Winterfestijn is het echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van 12:00 - 17:00 uur van livemuziek, adembenemend straattheater, (kinder)attracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen. Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen. Ben jij klaar voor een magisch dagje uit in Zutphen?

 

ADEMBENEMEND STRAATTHEATER

Tijdens het Winterfestijn geniet je van de mooiste theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen in het historische decor van de stad! De beste (inter)nationale acts trakteren je in de sfeervol verlichte winkelstraten op adembenemende kunsten. Laat je verrassen!

12:00 - 18:00 uur // Diverse straten

SFEERVOLLE KERSTMARKTEN

Op de Houtmarkt geniet je rond de fontein van een sfeervolle kerstmarkt met de mooiste kerstartikelen, lekkernijen en andere snuisterijen. Naast de houten sfeerkramen vind je ook de lekkerste foodtrucks: van ambachtelijke poffertjes tot de échte Duitse worsten, verse kokosmakronen en Englisch pies. Ook in de Nieuwstad en de Spittaalstraat vind je tientallen sfeervolle kramen en in de Laarstraat staat de Zeldzaam Mooi Wintermarkt met unieke, originele en handgemaakte producten.

12:00 - 18:00 uur // Houtmarkt, Laarstraat, Nieuwstad en Spittaalstraat

ATTRACTIES VOOR JONG EN OUD

Zweef hoog in de lucht, ga voor het mooiste uitzicht over de stad in het reuzenrad of laat de allerkleinsten genieten van draaimolens en de Kinder Kersttrein! Sjaal om, muts op en trotseer de kou.

12:00 - 18:00 uur // Groenmarkt, Houtmarkt, Schupstoel, Zaadmarkt

LIVE MUZIEK

Tijdens het Winterfestijn wordt het ook swingen geblazen! Verspreid in de stad geniet je van diverse podia en optredens. 

12:00 - 18:00 uur // Diverse straten

WINKELS OPEN

Shop till you drop... Kom lekker kerstshoppen tijdens het Winterfestijn! De winkels zijn deze koopzondag geopend van 12:00 - 17:00 uur. Geniet bij de tientallen cafés, restaurants en lunchrooms van de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere (winterse) lekkernijen. Of je nu lekker binnenzit, of geniet op de verwarmde winterterrassen: deze dag wordt er eentje om nooit te vergeten!

12:00 - 17:00 uur // Binnenstad