Op zondag 10 december staat Zutphen volledig in het teken van het Winterfestijn. Tijdens het Winterfestijn is het echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van 12:00 - 17:00 uur van livemuziek, adembenemend straattheater, (kinder)attracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen. Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen. Ben jij klaar voor een magisch dagje uit in Zutphen? 

ADEMBENEMEND STRAATTHEATER

Tijdens het Winterfestijn geniet je van de mooiste theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen in het historische decor van de stad! De beste (inter)nationale acts trakteren je in de sfeervol verlichte winkelstraten op adembenemende kunsten. Van de nieuwsgierige soldaten van Per-Q tot de gigantische Christmas Express met daarop een elegante lakei en zijn betoverende winterkoningin en van imposant grote rendieren tot de circusparade Circolation van Circo Di Strada. Laat je verrassen!

12:00 - 17:00 uur // Diverse straten

SFEERVOLLE KERSTMARKTEN

Op de Houtmarkt geniet je rond de fontein van een sfeervolle kerstmarkt met de mooiste kerstartikelen, lekkernijen en andere snuisterijen. Naast de houten sfeerkramen vind je ook de lekkerste foodtrucks: van ambachtelijke poffertjes tot de échte Duitse worsten, verse kokosmakronen en Englisch pies. Ook in de Nieuwstad en de Spittaalstraat vind je tientallen sfeervolle kramen en in de Laarstraat staat de Zeldzaam Mooi Wintermarkt met unieke, originele en handgemaakte producten.

12:00 - 17:00 uur // Houtmarkt, Laarstraat, Nieuwstad en Spittaalstraat

ATTRACTIES VOOR JONG EN OUD

Zweef hoog in de lucht in de grote nostalgische zweefmolen en ga voor het mooiste uitzicht over de Groenmarkt en omgeving in het reuzenrad! Voor de allerkleinsten is er een kleurrijke draaimolen en staat de Kinder Kersttrein klaar op de Schupstoel voor een magisch rondje over de Zaadmarkt. Sjaal om, muts op en trotseer de kou.

12:00 - 17:00 uur // Groenmarkt, Houtmarkt, Schupstoel, Zaadmarkt

LIVE MUZIEK

Tijdens het Winterfestijn wordt het ook swingen geblazen! Gospelkoor de Lichtpuntjes, bekend van de Winter Efteling, zorgen voor opzwepende en sfeervolle optredens op de Groenmarkt. Verder vind je op de Houtmarkt Kerstband The Red Runners en de DJ-bus op de Zaadmarkt zorgt bij de Gluhwein Carrouselbar voor de grootste kersthits. Ook zijn er verspreid in de stad optredens van shantykoor de IJsselboei (Nieuwstad), het Dickensorkest (Spittaalstraat), het Kerstmannenorkest en popkoor Back Corner (Turfstraat).

12:00 - 17:00 uur // Diverse straten

WINKELS OPEN

Shop till you drop... Kom lekker kerstshoppen tijdens het Winterfestijn! De winkels zijn deze koopzondag geopend van 12:00 - 17:00 uur. Geniet bij de tientallen cafés, restaurants en lunchrooms van de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere (winterse) lekkernijen. Of je nu lekker binnenzit, of geniet op de verwarmde winterterrassen: deze dag wordt er eentje om nooit te vergeten!

12:00 - 17:00 uur // Binnenstad


 

PLATTEGROND EN PROGRAMMA

Een plattegrond met programma is gratis af te halen bij de VVV. Of download de plattegrond via de onderstaande download button. 


 

VERKEER EN PARKEREN

Tijdens het Winterfestijn is een groot gedeelte van de binnenstad tussen 9:00 - 17:00 uur afgesloten voor (gemotoriseerd) verkeer. Ook vervallen de parkeerplaatsen op de Groenmarkt, Zaadmarkt, Nieuwstad, Laarstraat en Spittaalstraat. Ben je bewoner van de binnenstad en is er in je straat sprake van een afsluiting, dan ontvang je hierover binnenkort een bewonersbrief. Voor vragen over het verkeersplan kun je per e-mail contact opnemen met pr@inzutphen.nl