Een nieuw huis, het inrichten kan beginnen

| Lana Gerritsen

De laatste keer dat ik voor jullie schreef stond ons huis nog flink in de steigers. Inmiddels is het huis zo goed als klaar en komt de oplevering steeds meer in zicht. Dat betekent dat het leukste deel aan is gebroken: het huis inrichten. Althans, voor mij als interieur fanaat toch wel het hoogtepunt van de hele rit! Toch is het inrichten van een nieuwbouwwoning een flinke uitdaging. We hebben het huis één keer van binnen gezien en moeten het vooral doen met de foto’s en bomvolle Pinterest borden. Met tips van een aantal aankomende stadsgenoten ben ik in Zutphen op pad gegaan om inspiratie op te doen voor de inrichting van ons huis en ik kan jullie alvast verklappen dat ik onder de indruk ben van wat ik ben tegengekomen!

Een rustige basis

Wie aan interieur denkt, denkt aan de woonboulevard in Noorderhaven. Dat is ook direct waar ik begin met de basis voor het huis, namelijk verf uitzoeken voor op de muren. Mijn woonstijl valt niet echt in één woord te omschrijven. Een rustige basis vind ik belangrijk. Van daaruit vind ik het leuk om met fellere kleuren en catchy items het interieur wat gewaagder te maken. Bij Colors@Home hebben ze een breed assortiment aan verf, zo ook van mijn favoriete merk Farrow & Ball. Voor op de muren in de woonkamer en keuken heb ik gekozen voor de kleur Skimming Stone. Dit is een lichte kleur en een combinatie van grijs en beige. Deze kleur past bij veel andere kleuren en vormt een rustige basis voor de rest van het interieur.

Inspiratie opdoen in de stijlstudio’s van Eijerkamp

Wanneer ik de deur uit stap zie ik direct het imposante pand van Eijerkamp - misschien wel de bekendste interieurwinkel van Nederland. Bij binnenkomst ga ik via de grote trap naar boven richting de stijlstudio’s. Iedere stijlstudio is ingericht met een eigen thema, ideaal om inspiratie op te doen voor mijn huis. Het kleurrijke interieur van studio Funky Jungalow is echt te gek! Ook de pasteltinten uit Bold Bistro en de neutrale kleuren van Casa Cocoon trokken mijn aandacht. Wanneer ik deze drie stijlen in de mixer gooi, kom ik op mijn droominterieur. Ondertussen schiet ik een aantal foto’s om alles thuis nog eens rustig te bekijken.

Zoals ik in mijn vorige blog al benoemde beginnen de lege panden in Noorderhaven steeds meer invulling te krijgen. Zo viel mijn oog op een klein interieurwinkeltje genaamd Nieuw Thuis Shop. Het winkeltje is onderdeel van een makelaarskantoor en delen ook dezelfde ingang. Bij binnenkomst werd ik direct te woord gestaan door de eigenaresse die gepassioneerd vertelt over hoe zij een makelaarskantoor en interieurwinkel in één runt - wat eigenlijk een hele logische combi is. Bij Nieuw Thuis Shop worden nieuwe, handgemaakte en tweedehands items verkocht. Zo vond ik onwijs leuke koffiemokjes van keramiek en andere unieke woonaccessoires.

 

Tweedehands shoppen

Ook in Noorderhaven, of sterker nog tegenover mijn huis, zit kringloopwinkel Re-sell. Ik heb er vaak van een afstandje door de ruiten gekeken, maar nu voor het eerst naar binnen geweest. Uit ervaring weet ik dat wanneer je goed zoekt je leuke woonaccessoires kunt vinden bij kringloopwinkels. Bij Re-sell hebben ze een groot assortiment aan tweedehands spullen en ze verkopen zelfs planten! Toen ik eenmaal de - kringloop - smaak te pakken had, ben ik richting het centrum gelopen waar nog een kringloopwinkel zit genaamd Mazzel. Een heel smal winkeltje vol met spullen. Zo eentje waar je op moet passen dat je met je tas niet alles van de schappen op de grond gooit. Hoe klein de winkel ook is, het verbaast mij hoeveel leuke interieur items er te vinden zijn. Van glazen fruitschalen tot gebloemde bordjes die je als muurhangers kunt gebruiken. Met een beetje fantasie kun je bij deze kringloopwinkels echte parels vinden voor een goede prijs.

Naar het centrum

Bijzondere kaarsen

Eenmaal in het centrum ben ik nog niet klaar met shoppen. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik graag kaarsen koop - noem het gerust een kaarsenverslaving. Ik heb ze in allerlei vormen en kleuren en ik heb er nooit genoeg van. Niets zorgt voor meer gezelligheid in huis dan brandende kaarsen. Je kunt je dus voorstellen hoe blij ik werd toen ik erachter kwam dat Zutphen een heuse kaarsenwinkel heeft namelijk ‘T Fakkeltje. Als ik deze winkel binnenstap zie ik direct kaarsen in de mooiste kleuren. En niet alleen het uiterlijk valt op, de kaarsen zijn ook nog eens van goede kwaliteit. Ze worden namelijk gemaakt van zuiver bijenwas of paraffine. De eigenaren van ‘T Fakkeltje nemen ook graag de tijd om meer te vertellen over hun collectie.

Scandinavisch en stijlvol

Als tip kreeg ik ook de winkel Radijs Conceptstore iets verderop in het centrum. Een winkel met woonaccessoires van Nederlandse en Scandinavische labels, wat ook direct te zien is aan alle neutrale kleurtinten. En niet te vergeten: de heerlijke geur die je bij binnenkomst tegemoet komt. Ze verkopen geurblokjes in de lekkerste geuren; ideaal voor onze nieuwbouwwoning die de eerste tijd waarschijnlijk ruikt naar verf en bouwmaterialen. Ook voor verschillende soorten kandelaars ben ik hier op het juiste adres. Die kan ik mooi combineren met de gekleurde kaarsen die ik heb gekocht bij ‘T Fakkeltje.

De finishing touch: een vrolijk boeket

Een mooie bos bloemen is voor mij onmisbaar in huis. Kleurrijke en verse bloemen, die passen bij het seizoen, kunnen het hele interieur afmaken. Bij bloemsierkunst Markerink kan mijn geluk niet op. Ze hebben er een hele wand met bloemen die ik zelf met elkaar kan vormen tot een prachtig boeket - al helpen de medewerkers ook graag een handje. Naast bloemen heb ik er ook weelderige groene planten gevonden om de kale hoekjes in huis mee op te fleuren.

Op naar het eindresultaat!

Zutphen heeft mij verbaasd met het aantal plekken waar je toffe woonaccessoires kunt kopen. Naast het shoppen bij grote bekende winkels, is het ook zeker de moeite waard om te kijken bij de kleinere winkels in en buiten het centrum. Ik kan je verzekeren dat je items vindt die niemand anders in huis heeft staan. De volgende keer dat ik voor jullie schrijf wordt ons huis opgeleverd! Ben je net als ik ook benieuwd naar het eindresultaat? Blijf mij dan vooral volgen.