Geniet van deze stad boordevol cultuur en geschiedenis tijdens een complete dag met koffie, lunch en rondvaart.
Direct naar het arrangement
Winkelen in Zutphen: een gevarieerd aanbod met persoonlijke, authentieke en eigenzinnige winkels.
Naar de winkels in Zutphen
Wil je Zutphen (beter) leren kennen? Ga dan op stap met een gids. Elke dinsdag tot en met zaterdag om 13.30 uur.
Startpunt bij de VVV

"Welkom in mijn stad, welkom in Zutphen"

Hanzestad Zutphen - Historisch centrum, cultuur, unieke winkels, vestingwerken, evenementen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en café. Je bent ook van harte welkom in de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet.

Zutphen in het nieuws

Zutphen wint BNG Bank Erfgoedprijs 2017

Zutphen heeft de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 gewonnen. Hans Teunissen, Gedeputeerde van de provincie Limburg, maakte dit vanmiddag bekend in Reuver (gemeente Beesel). De gemeente ontving, behalve complimenten en lof van de jury, een oorkonde en geldprijs van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. (Klik hier voor meer informatie op onze Facebookpagina.)

Zutphense gebouwen gaan de wereld over

De Stentor schreef op 22 maart 2017: "De historische Hanzestad Zutphen, bekend om haar honderden eeuwenoude monumenten, maakt internationaal naam met twee nieuwe bouwwerken. Waar vorig jaar de Marstunnel al figureerde in een internationale reclamecampagne van Apple, gaan nu foto's van de nieuwe parkeergarage de wereld over." (Klik hier om naar het artikel in de Stentor te gaan.)